ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΦΥΣΗ».

«ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΒΟΛΟΥ Φι.Ο.Β»

 

Ένα ερώτημα που πλανάται και που νομίζουμε ότι χρήζει διευκρίνησης είναι
«γιατί τα φιλοζωικά σωματεία δεν αναλαμβάνουν το καταφύγιο του Δήμου»
 
Η φιλοσοφία ενός φιλοζωικού σωματείου και ελπίζουμε κάθε φιλόζωου είναι η απέραντη αγάπη και ο σεβασμός προς κάθε έμβιο ον.

Μέσα από αυτά τα πιστεύω λοιπόν η παραδοχή ότι μπορεί να υπάρχει κάποιος χώρος όπου ζώα θα στοιβάζονται μέχρι να πεθάνουν, ότι μπορεί η κάθε δημοτική αρχή να πιέζει ώστε αδέσποτα να μαζεύονται «δήθεν επιθετικά» και να μην βλέπουν άνθρωπο τον φυσικό τους σύντροφο,  δεν μας αντιπροσωπεύει.

Αποδεχόμαστε το γεγονός ότι η πόλη και ο καλλικρατικός δήμος Βόλου έχει πολλά αδέσποτα. Όμως η λύση δεν είναι το «μπουντρούμιασμα» για να «καθαρίσει» ο τόπος. Και βέβαια δεν τα προστατεύουμε όπως πολύ θα θέλαμε εφ΄όσον η φωνή μας  βλέπουμε είναι πολύ σιγανή.
 
Ένα καταφύγιο πάντα σύμφωνα με τα πιστεύω μας πρέπει να είναι ένας χώρος όπου ένα ζώο που έχει ανάγκη φροντίδας θα πάει για να τύχει φροντίδας! Δεν θα μείνει για πάντα κλεισμένο σε ένα κλουβί ένα σύγχρονο καταφύγιο δεν είναι αποθήκη ψυχών. Το φυσικό περιβάλλον ενός ζώου που έχει μάθει να είναι κοντά στον άνθρωπο είναι ο άνθρωπος, είναι ο χώρος όπου ζει και δραστηριοποιείται ο σύντροφος του στην ζωή για αυτό και τα ονομάζουμε «ζώα συντροφιάς»
 
Έχοντας λοιπόν τα παραπάνω υπ΄όψη μας, δεν αποδεχόμαστε να γίνουμε εμείς  φύλακες κάτεργου. Θα είναι κάτεργο όσο όμως η κοινωνία αποδέχεται ότι τα αδέσποτα είναι μιάσματα, όσο η νοοτροπία του κόσμου δεν αλλάζει και συνεχίζει να πετά στην κυριολεξία ζώα στον κάλαθο των αχρήστων.
 
Εμείς θα αγωνιζόμαστε να αλλάξει αυτή η νοοτροπία. Τα ζώα δεν είναι παιχνίδια, δεν είναι κουρτίνα η καναπές να τα αλλάξουμε όταν τα βαρεθήκαμε. Τα ζώα έχουν τα ίδια δικαιώματα στην ζωή με εμάς τους ανθρώπους που και εμείς ανήκουμε στο ζωικό βασίλειο.

Εμείς θα αγωνιζόμαστε να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματα τους.
 
Εμείς θα είμαστε εκεί για να ελέγξουμε κάθε δημοτική αρχή, για να της συμπαρασταθούμε όπου και όταν έχει δίκιο εν τέλει για να βοηθήσουμε με αυτόν τον τρόπο τα ζώα συντρόφους μας.

 

Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *