ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΗΣ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΣΠΟΡΩΝ

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία ,
που αριθμεί χιλιάδες φίλους των Ζώων και του Περιβάλλοντος , ζητά από τους Έλληνες Ευρωβουλευτές να καταψηφίσουν την αναθεώρηση της Εμπορίας Σπόρων στην συνεδρίαση της Επιτροπής της Ε.Ε. για την Γεωργία , που θα λάβει χώρα της 27η Ιανουαρίου τρέχοντος έτους.

Οι σπόροι είναι ένα κοινό αγαθό. Είναι ένα δώρο της φύσης και το αποτέλεσμα αιώνων σκληρής δουλειάς των αγροτών σε όλο τον πλανήτη οι οποίοι επιλέγουν, διατηρούν και αναπαράγουν σπόρους. Είναι η πηγή της ζωής και ο πρώτος κρίκος στην τροφική μας αλυσίδα.
Οι σπόροι πρέπει να περάσουν και πάλι στα χέρια των αγροτών και των κηπουρών. Μια χούφτα από πολυεθνικές εταιρείες σπόρων ελέγχουν και μονοπωλούν την αγορά και αυτό ζητάμε να σταματήσει.

Ιδιαίτερα οι Έλληνες Ευρωβουλευτές , πολίτες μιας καθόλα καθημαγμένης χώρας, έχουν υποχρέωση τιμής να καταψηφίσουν την αναθεώρηση της εμπορίας σπόρων, που αν επιλεγεί σαν πρόταση θα περιορίσει ακόμα περισσότερο και θα μειώσει την αγρο-βιοποικιλότητα και την ελεύθερη πρόσβαση στους σπόρους για τους αγρότες και τους πολίτες και θα ενθαρρύνει πολυεθνικές εταιρίες σπόρων να διεκδικήσουν αποκλειστικά δικαιώματα στην εμπορία τους.

Η ΓΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ

Για την
Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία ( 50 σωματεία) &
Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 115 Ζωοφιλικών Σωματείων

          Η Πρόεδρος                                Η Αντιπρόεδρος                        Η Γραμματέας
Αναστασία Μπομπολάκη            Μαρίζα Χριστοδούλου             Μαρία Χουστουλάκη

Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *