Στις 28 Απριλίου 2011 το Σωματείο Ζωόφιλων Λευκάδας και ο Δήμος Λευκάδας διοργανώνουν ημερίδα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και των όσων υφίστανται αδέσποτα και μη ζώα (κατοικίδια, οικόσιτα, παραγωγικά) στο νησί. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας και ξεκινά στις 19:00.

Η προθυμία της νέας δημοτικής αρχής να θέσει επί τάπητος το πρόβλημα οφείλεται στις διαρκείς προσπάθειες που καταβάλλουν οι λίγοι ουσιαστικά φιλόζωοι οι οποίοι είναι και δραστήριοι πολίτες του νησιού.
Κατά την διάρκεια της ημερίδας θα μιλήσει ο Κώστας Αραβανής, δήμαρχος Λευκάδας, η Αλίκη Μακρυγιώργου εκ μέρους της Φιλοζωικού Συλλόγου Λευκάδας, η Μαρία Χουστουλάκη από την Μ.Κ.Ο. «Ζωφόρο» που δραστηριοποιείται στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Θα μιλήσει επίσης εκπρόσωπος του Ελληνικού Ταμείου Μέριμνας Ζώων «GAWF» και κτηνίατροι. Θα προβληθεί και μαγνητοσκοπημένο υλικό, από δράσεις αλλά και ντοκουμέντα που αποδεικνύουν τα βάσανα των ζώων και το τι τραβούν στα χέρια των ανθρώπων του νησιού.

Πηγή ΕΔΩ 

ΣΧΕΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΕΥΚΑΔΟΣ

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΔΗΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΖΩΟΦΙΛΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Πέμπτη 28 Απριλίου, στο Πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Λευκάδας, ημερίδα με θέμα την προστασία των αδέποτων ζώων και της άγριας πανίδας του νησιού. Η ημερίδα συνδιοργανώθηκε από το Σωματείο Ζωόφιλων Λευκάδας και τον νέο Καλλικρατικό Δήμο Λευκάδας και σκοπός της ήταν να ενημερώσει τους Λευκαδίτες  για τα μέτρα που πρόκειται να πάρει ο Δήμος για την προστασία των ζώων και την αντιμετώπιση του θέματος «αδέσποτα».

Στο εναρκτήριο βίντεο παρουσιάστηκαν δραστηριότητες του σωματείου και ακολούθησαν ομιλίες του κου N. Πεντεσπίτη (υπεύθυνου δημοτικού συμβούλου για τα αδέσποτα), της κας A. Μακρυγιώργου (προέδρου του Σωματείου Ζωόφιλων), των τριών κτηνιάτρων, κας K. Παπαχρήστου, κου A. Υφαντή και κου N.Αραβανή οι οποίοι ανέλυσαν τα θέματα : «στειρώσεις – προκαταλήψεις ιδιοκτητών ζώων για αυτές», «στειρώσεις – αδέσποτα», «ηλεκτρονική σήμανση», «νόσοι μεταδιδόμενες στον άνθρωπο», «ποιό ζώο θεωρείται επικίνδυνο», «εμβολιασμοί και αποπαρασιτώσεις». Ενδιάμεσα παρουσιάστηκαν βίντεο – σποτ με θέμα την εγκατάλειψη και την κακοποίηση, όπως και βιντεοσκοπημένο μήνυμα της κας Μαρίας Χουστουλάκη, προέδρου της ΜΚΟ «Ζωφόρος», Ηρακλείου Κρήτης, με θέμα την συνεργασία της ΜΚΟ με τον Δήμο και παρουσίαση του υποδειγματικού καταφυγίου του Δήμου Ηρακλείου. Τέλος διαβάστηκε ομιλία της κας Ευγενίας Ματαράγκα, υπευθύνου επικοινωνίας του Ελληνικού Ταμίου Μέριμνας Ζώων (GAWF), η οποία δεν κατέστη δυνατόν να παραβρεθεί, με θέμα τις δραστηριότητες του GAWF, τις Πανελλαδικές εκστρατείες που βρίσκονται σε εξέλιξη και την δράση των εθελοντών κτηνιάτρων.

Έχει κατατεθεί από το Σωματείο μας προς τον Δήμο Λευκάδας, εδώ και καιρό, ένα μεγάλο πακέτο προτάσεων για τα αδέσποτα και την άγρια πανίδα του νησιού. Μετά από αλεπάλληλες συναντήσεις, καταλήξαμε να παρουσιάσουμε στην ημερίδα πέντε από αυτές, τις πιο υλοποιήσιμες στα πλαίσια της παρούσας οικονομικής δυνατότητας του Δήμου.

1)      Στο επόμενο Δημοτικό συμβούλιο θα προσκομιστεί από μέρους του Σωματείου μας, ψήφισμα που θα αφορά την δημόσια καταδίκη των κακοποιήσεων των ζώων. Επίσης, βάσει μάλιστα του νέου σχεδίου νόμου για τα ζώα, το οποίο είναι υπό ψήφιση, ζητάμε ο Δήμος Λευκάδας ναμην ξαναδεχτεί τσίρκο με ζώα.

2)      Ξεκινάει εκστρατεία ενημέρωσης περί στειρώσεων, ηλεκτρονικής σήμανσης, υποχρεώσεων ιδιοκτητών ζώων και κυρίως του νόμου προστασίας τους . Θα τυπωθεί ενημερωτικό φυλλάδιο το οποίο θα διανέμεται μέσω των λογαριασμών του νερού. Αφίσσες ενημερωτικές και βίντεο σποτ είναι ήδη διαθέσιμα από το σωματείο μας προς  τον Δήμο.

3)      Θα οργανωθεί εκστρατεία ενημέρωσης των μαθητών όλων των βαθμίδων πάνω στα δικαιώματα των ζώων, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

4)      Μετά το καλοκαίρι, θα οργανωθεί πρόγραμμα στείρωσης αδέσποτων.

5)      Προτείναμε αγορά μικροτσίπ από τον Δήμο και προσφορά της τοποθέτησης στους Δημότες, όπως έχουν κάνει άλλοι Δήμοι της χώρας, για την προσπάθεια περιορισμού της εγκατάλειψης σκύλων και δημιουργίας αδέσποτων. Δεν επάρθηκε απόφαση γι το ζήτημα αυτό.

Η ημερίδα έκλεισε με ερωτήσεις και σχόλια του κοινού.

Στην είσοδο της αίθουσας είχαμε πλούσιο ενημερωτικό υλικό, διαθέσιμο για όλους.

Ευχαριστούμε το Studio Lefkatas για την απευθείας τηλεοπτική κάλυψη.

Λευκάδα 01/05/2011

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΖΩΟΦΙΛΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *