ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΖΩΟΦΙΛΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

 

Αθήνα, 29 Ιανουαρίου 2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Κτηνοβασίες και πράσινα άλογα

Παρουσιάζουν ως εγκληματίες τους φιλόζωους και αφήνουν τους πραγματικούς εγκληματίες να δρουν ανενόχλητοι
Παραμονή εκλογών, σκοτεινοί κύκλοι κινήθηκαν και πάλι εναντίον νόμιμων διαδικασιών υιοθεσίας αδέσποτων ζώων. Η ανώνυμη καταγγελία ήταν, αυτή τη φορά, για συμμετοχή σε «κύκλωμα κτηνοβασίας»!

Έτσι ξεκίνησε, στα αεροδρόμια όλης της χώρας, μια σειρά αυθαίρετων συλλήψεων των εθελοντών που συνόδευαν τα ζώα στις νέες τους οικογένειες στην Ευρώπη. Ποιοι είναι αυτοί που συκοφαντούν χωρίς στοιχεία και με παράτυπες και αυθαίρετες καταγγελίες σέρνουν στις αίθουσες δικαστηρίων εθελοντές φιλόζωους;

Ποιοι κρύβονται πίσω από όλα αυτά και ποια συμφέροντα υπηρετούν; Δεν θα ανεχθούμε πλέον τη μεθοδευμένη σπίλωση του ονόματος και της δράσης των φιλοζωικών φορέων.

Ενδεικτικά παραθέτουμε μερικές από τις ψευδείς φήμες που διοχετεύονται σε κάθε αλλαγή ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και που στόχο έχουν την παραπλάνηση της κοινής γνώμης και χειραγώγηση των νέων Υπουργών.

Σύμφωνα με αυτές τα ελληνικά αδέσποτα που φεύγουν από τη χώρα δεν υιοθετούνται, αλλά χρησιμοποιούνται για «παραγωγή λουκάνικων και κολλαγόνου», «πειραματόζωα», «γούνες και στολές για δύτες» και αποφέρουν «κέρδη εκατομμυρίων» απ’ τα οποία προκύπτει και «φοροδιαφυγή».

Εσχάτως προστέθηκε η φήμη περί «κυκλώματος κτηνοβασιών».

Οι φήμες αυτές είναι ανυπόστατες, οι δε καταγγελίες ανώνυμες και δεν τεκμηριώνονται ποτέ. Έχουν σκοπό να διαμορφώσουν στην κοινωνία κλίμα καχυποψίας γύρω από το έργο των φιλοζωικών οργανώσεων που σώζουν αδέσποτα ζώα και τα οδηγούν σε υιοθεσία.

Κάποιοι έχουν αποφασίσει ότι είναι προτιμότερο τα αδέσποτα ζώα να πεθαίνουν στους ελληνικούς δρόμους από το να ζουν προστατευμένα εκτός Ελλάδας. Αυτό είναι εγκληματικό.

Εφιστούμε την προσοχή σας στις υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και στις μεθόδους που χρησιμοποιούν προκειμένου να συγκαλύπτουν το πραγματικό παράνομο εμπόριο που ανθεί. Δεν είναι η υιοθεσία αδέσποτων από Ευρωπαίους, λοιπόν, που πρέπει να απασχολεί την αστυνομία και τις αρχές αλλά η μαζική διακίνηση καθαρόαιμων κουταβιών, που προέρχονται από λαθραίες εισαγωγές και παράνομη εγχώρια εκτροφή και πωλούνται με πλαστά παραστατικά, εντός ή εκτός καταστημάτων.

Καταγγέλλουμε, για άλλη μια φορά, την προσπάθεια διασυρμού και εξόντωσης του φιλοζωικού έργου, η οποία γίνεται σκόπιμα, ως αντιπερισπασμός, προκειμένου να μπορεί να συνεχίζει απρόσκοπτα και σιωπηλά το παράνομο εμπόριο καθαρόαιμων ζώων στην Ελλάδα.

Πρέπει να σταματήσει αμέσως η συκοφαντία της φιλοζωικής δράσης και να πάψουν να την ταυτίζουν με παράνομο εμπόριο.
Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία (Π.Φ.Ο.)
Πανελλαδική Φιλοζωική & Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο)
Ζωοφιλική Ομοσπονδία Σωματείων Αττικής- Σαρωνικού
Για περισσότερες πληροφορίες Email:info@pfo.gr Τηλ: 6932-49.58.67

Similar Posts

2 Comments

  1. Αν όντως είναι κακόβουλα σενάρια, ας κάνει μια ανακοίνωση η Αστυνομία , τι ήταν αυτός που συνέλαβε στο αεροδρόμιο με σκυλιά ναρκωμένα -όπως διαβάσαμε- που δεν ήξερε ούτε το όνομά τους ;
    Είναι κρίμα για μια μειοψηφία ανθρώπων να κατηγορούνται οι φιλοζωικές και οι φιλόζωοι στο σύνολό τους.
    Πιστεύω ότι αυτοί που εμπορεύονται τις αθώες ψυχές είναι μειοψηφία και θέλουμε να μάθουμε τα ονόματά τους.

    1. AYTO ZHTAME :Η ΕΛ.ΑΣ.θεωρει ενοχο τον φιλοζωο επειδη ειχε μαζι του 3 σκυλια.Επειδη δεν υπαρχουν οδηγιες απο τις Υπηρεσιες του ΥΠΑΑΤ ΓΙΑ τα εγγραφα και ακριβη στοιχεια που πρεπει να εχει καποιος συνοδος η κηδεμονας ζωου που ταξιδευει.Με αυτα λοιπον τα δεδομενα ΟΛΟΙ που ταξιδευουν με ζωο η ζωα ειναι εν δυναμει ”εγκληματιες”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *