Με επιστολή της, που κοινοποιείται στις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες και στην  Π.Φ.Π.Ο., η Δ/νση Γενικής Αστυνόμευσης και Κανονισμών Λιμένων δίνει τις κατευθυντήριες οδηγίες περί εφαρμογής των νόμων κατά τη μεταφορά των κυνηγετικών σκύλων με πλοία εν όψει της έναρξης της κυνηγετικής περιόδου.

ΘΕΜΑ: «ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΩΝ ΣΚΥΛΩΝ ΜΕ ΠΛΟΙΑ»

 

ΣΧΕΤ.: Ν. 4039/2012 (ΦΕΚ 15Α΄), ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟ Ν. 4235/2014 (ΦΕΚ 32Α΄)

1. ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ, ΛΟΓΩ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΗΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΣΟ ΤΗΣ ΕΥΖΩΙΑΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΠΡΟΒΕΙΤΕ ΣΕ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΦΙΞΗ ΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΣΑΣ, ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΙ ΣΚΥΛΟΙ.

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΣΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΣΑΣ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ, ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙΤΕ ΜΕ ΣΥΝΑΡΜΟΔΙΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΕΡΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΤΗΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΩΝ ΣΚΥΛΩΝ, ΠΟΥ ΑΠΟΡΡΕΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΧΥΟΥΣΑ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΝΣΗΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥΣ, ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΖΩΟΥ, ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΣ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΝΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΤΟΥ (ΑΝΤΙΛΥΣΣΙΚΟ, Κ.ΛΠ.) Η (ΔΙΑΖ) ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ.

2. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗΣ ΜΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΖΩΩΝ ΜΕ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΙΣΧΥΟΥΣΑΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ, ΠΡΟΒΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΩΝ ΚΥΡΩΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΒΑΤΩΝ.

3. ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΤΕ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΥΠΟΤΕΤΑΓΜΕΝΑ ΣΑΣ ΚΛΙΜΑΚΙΑ.

4. Κ.Λ. ΠΕΙΡΑΙΑ, ΠΟΥ ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΤΑΙ ΟΜΟΙΩΣ.

5. ΥΝΑ/ΚΕΕΠ/ΔΕΠ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ, ΚΑΤΑ ΛΟΓΟ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΩΝ ΟΔΗΓΙΩΝ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΩΝ ΔΕΣΠΟΖΟΜΕΝΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ ΜΕ ΠΛΟΙΑ.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΡΧΙΠΛΟΙΑΡΧΟΣ Λ.Σ. ΣΠΑΝΟΣ Ι. ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Διαβάστε επίσης παρακάτω το έγγραφο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναφορικά με την προστασία κυνηγετικών σκύλων.

Διαβαστε τη σχετική Εγκύκλιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης:

1. ΥΠΑΑΤ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ν 4039/2012 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΩΝ ΣΚΥΛΩΝ

Εγγύκλιος Κυνηγόσκυλα (pdf)

 

Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *