Π.Φ.Π.Ο. Βίντεο Ευαισθητοποίησης: Συμμετοχή της Π.Φ.Π.Ο. στην εκπομπή «Κοινωνία ΤΕΤ@ΕΡΤ», μια εκπομπή αφιέρωμα για όσα συμβαίνουν εις βάρος των ζώων στη χώρα μας

Ολόκληρη η 2ωρη εκπομπή αφιέρωμα για την προστασία των ζώων στο βίντεο:

Καλεσμένοι στο στούντιο ήταν η Νατάσα Μπομπολάκη, πρόεδρος Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (Π.Φ.Π.Ο.), η Ρεγγίνα Αργυράκη, καθηγήτρια φιλοσοφίας νευροεπιστημών στο Α.Π.Θ. και συντονίστρια της διεπιστημονικής συμβουλευτικής επιτροπής της Π.Φ.Π.Ο., ο Βασίλης Παπαγεωργίου, νομικός σύμβουλος Π.Φ.Π.Ο., ο Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, πρόεδρος του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθήνας – Πειραιά (ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π.) και η δημοσιογράφος του www.zoosos.gr Ελένη Ηλιοπούλου.

Τηλεφωνικά παρενέβησαν ο Θανάσης Ντινόπουλος, πρώην πρόεδρος της Κτηνιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. και της Ελληνικής Εταιρίας για τις Νευροεπιστήμες, ο οποίος εξήγησε ότι η ανωτερότητα του ανθρώπινου είδους συνεπάγεται και υποχρεώσεις και πως η κακοποίηση των ζώων είναι μιας μορφής ρατσισμού.

Ο Δημήτρης Δούκας, κτηνίατρος, υποψήφιος διδάκτορας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αναφέρθηκε στην κτηνιατροδικαστική και στο προφίλ των δραστών ενώ ο Δημήτρης Ζησόπουλος σκηνοθέτης και φιλόζωος αναφέρθηκε στη διάσωσης μιας γάτα που κάποιος έχτισε στην κυριολεξία μέσα σ’ έναν τοίχο στη Θεσσαλονίκη.



Πηγή: «Κοινωνία ΤΕΤ@ΕΡΤ»: Η εκπομπή – αφιέρωμα για όσα συμβαίνουν εις βάρος των ζώων | www.zoosos.gr

Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *