4.5.2015

Δ Ε Λ Τ Ι Ο      Τ Υ Π Ο Υ

Οργή και απογοήτευση είναι τα συναισθήματα που κατακλύζουν τη φιλοζωική κοινότητα βλέποντας  να ξεδιπλώνονται απόψεις και πρακτικές που καμιά σχέση δεν έχουν με την αντίληψη για τη φύση και τα ζώα του παγκόσμιου ριζοσπαστικού οικολογικού και φιλοζωικού Κινήματος.

 

Βλέπουμε τους υπουργούς να αναζητούν απαντήσεις ,στα καίρια ζητήματα που η ζωή βάζει καθημερινά, στις απαρχαιωμένες και εξαιρετικά υπολειπόμενες φιλοζωικής κουλτούρας αντιλήψεις των υπαλλήλων των κτηνιατρικών υπηρεσιών του πρώην ΥΠΑΑΤ  , οι οποίοι όχι μόνο ερμηνεύουν λάθος το νόμο και παραπλανούν  αλλά και απεργάζονται  στο μυαλό τους αλλαγές του  προς το χειρότερο .

 

Έτσι παρατηρούμε  οι απαντήσεις του αναπληρωτή υπουργού Π.Α.Π.ΕΝ. κ. Αποστόλου στις διάφορες επερωτήσεις βουλευτών να είναι σε ευθεία αντίθεση με τον νόμο 4039/12 , αντιφάσκοντας   η μια με την άλλη , αφού οι κτηνιατρικές υπηρεσίες του υπουργείου του είναι ανεπαρκέστατες, αγνοούν την νομοθεσία και φυσικά ανίκανες να παράγουν έργο προς όφελος των ζώων και της κοινωνίας , με μια μόνο φωτεινή εξαίρεση.

Οι ίδιες αυτές υπηρεσίες σχεδιάζουν αλλαγές της νομοθεσίας  επί το χείρον σε ζητήματα ευθανασιών των ζώων, χειρισμού των ζωοανθρωπονόσων και εξανδραποδισμού και αχρησίας των φιλοζωικών σωματείων κλπ .

Τεράστια βέβαια  ευθύνη έχουν  και οι υπουργοί που  επιτρέπουν να ποδηγετούνται από το  ακατάλληλο κτηνιατρικό προσωπικό αλλά και  100 ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους ουδεμία σημασία  δίδουν στα αιτήματα της φιλοζωικής κοινότητας δείχνοντας  ανήμποροι να  κατανοήσουν  την σημασία ενός θέματος με  προεκτάσεις πολιτιστικές, κοινωνικές , ηθικές αλλά και οικονομικές για την χώρα.

 

Ακούγοντας από τη μια τον Πρωθυπουργό της χώρας να καλεί τους υπουργούς του να παράγουν έργο, να αφουγκραστούν την κοινωνία και να κυβερνήσουν και βλέποντας, από την άλλη, την ανυπαρξία έργου και διάθεσης για έργο στο Υ.Π.Α.Π.ΕΝ αναρωτιόμαστε, αν αντιλαμβάνονται ότι με αυτό τον τρόπο υπονομεύονται στην κοινωνία οι προσπάθειες του Πρωθυπουργού.

 

Εμείς οι χιλιάδες πολίτες που είδαμε με ελπίδα τις προεκλογικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τα ζώα, καλούμε τους καθ ύλην υπουργούς να ακούσουν τη φωνή, τις θέσεις και τις προτάσεις της φιλοζωικής κοινότητας και να αφουγκραστούν τους φορείς της και όχι τους υπαλλήλους που στελεχώνουν τις κτηνιατρικές υπηρεσίες και οι απόψεις τους αντικατοπτρίζουν μια άλλη απαρχαιωμένη εποχή.

 

Όσο δε μας αφορά θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια οι πεπαλαιωμένες αυτές απόψεις και πρακτικές και όσοι τις πρεσβεύουν να μπουν στο χρονοντούλαπο της φιλοζωικής ιστορίας.

 

Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (50 Σωματεία)και την

Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 115 Ζωοφιλικών Σωματείων

 

 

TYΠΟΣ: Οι φιλόζωοι ευχαριστούν τον υπουργό που δεν τους κλείνει στη φυλακή… ακόμα!

Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *