Πρόστιμα για οδηγούς και ιδιοκτήτες λεωφορείων που δεν τηρούν την νομοθεσία

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση του στις 25 Ιουλίου 2012 ο πρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών, Σοφοκλή Φάτσιος, και μετά τις σχετικές καταγγελίες που έγιναν: «Η μη τήρηση της νομοθεσία συνιστά παράβαση του Χ.Υ.Κ. (Χάρτης Υποχρεώσεων προς Καταναλωτές) και του Π.Δ. 170/2003 και επισύρει τις κυρώσεις που προβλέπει το Π.Δ. αυτό (πρόστιμο από 800 – 1.500 Ευρώ) τόσο για τον συγκοινωνιακό φορέα Κ.Τ.Ε.Λ., όσο και για τον ιδιοκτήτη του λεωφορείου ανάλογα με το ποιος ευθύνεται.
Προκειμένου για μισθωτό οδηγό επιβάλλονται οι κυρώσεις που προβλέπει ο Κανονισμός του Π.Δ. 246/2006 σε περίπτωση άρνησης εφαρμογής της προαναφερόμενης Εγκυκλίου».
Θα βάζατε ένα παιδάκι στην μπαγκαζιέρα;
Δικαίως ο διευθυντής της εταιρίας Κ.Τ.Ε.Λ. Θεσσαλονίκης Α.Ε., Σ. Γεωργιάδης, τονίζει αναφορικά με το συμβάν: «Πρέπει να κατανοήσουν όλοι – και οι φιλόζωοι και οι οδηγοί – ότι τα μικρά ζώα αντιμετωπίζονται από τη νομοθεσία σχετικά με τις μετακινήσεις με τα υπεραστικά λεωφορεία ακριβώς όπως τα μικρά παιδιά.
Γι’ αυτό και απαγορεύεται η μεταφορά του στις αποσκευές.
Γι’ αυτό και απαγορεύεται να μη συνοδεύονται από τον ιδιοκτήτη τους.
Συνεπώς παρανόμησε και εκείνος που έστειλε ως δέμα το κατοικίδιο και φυσικά είδε άδικο ο οδηγός που το έβαλε στις αποσκευές.
Όπως συμβαίνει με ένα παιδάκι, κανείς δεν μπορεί να πάρει την ευθύνη να ταξιδέψει ασυνόδευτο.
Έτσι, σε τέτοιες περιπτώσεις, όποιος θέλει να αποστείλει ένα ζωάκι και δεν έχει τη δυνατότητα να το συνοδεύσει, πρέπει να βρει κάποιον να το κάνει.
Τα πράγματα είναι απλά και αν αρχίσουμε όλοι να αντιμετωπίζουμε τα κατοικίδια, ως νήπια. Αυτή είναι η θεραπεία των διενέξεων.
Πρέπει αυτό το μήνυμα να περάσεις και στους φιλόζωους και στους υπαλλήλους των Κ.Τ.Ε.Λ. ώστε να εξαλειφθούν τα προβλήματα.
Η κεντρική ιδέα του όλου εγχειρήματος είναι απλή και σαφής κι αν γίνει σύνθημα όλων, δεν θα ξανά υπάρξουν προβλήματα:
“Τα μικρά κατοικίδια είναι μικρά παιδάκια και όπως δεν μπορούμε να βάλουμε ένα παιδάκι στη μπαγκαζιέρα, ούτε μπορούμε να το παρατήσουμε ασυνόδευτο στις σκάλες του λεωφορείου, έτσι δεν αφήνουμε μόνο το ζωάκι μας”».

Πηγή: zoosos.gr

Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *