Π.Φ.Π.Ο. – H ΠΦΠΟ Ζητά Την Παρέμβαση Του Εισαγγελέα Για Τα Δημοτικά Κυνοκομεία “Κολαστήρια”


Δελτίο Τύπου – 24/10/2013
Θέμα: Η καμπάνια της Ομοσπονδίας μας για τα Δημοτικά Κυνοκομεία

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων, ήδη από τις αρχές του 2013 έχουν προχωρήσει σε καμπάνια για τα Δημοτικά Κυνοκομεία της χώρας σε σχέση κυρίως με τις απαράδεκτες συνθήκες ζωής που επιφυλάσσουν στα ζώα, την εν γένει λειτουργία τους, την αδιαφάνεια των διαφόρων δραστηριοτήτων του Kυνοκομείου εκ μέρους των αρμοδίων του Δήμου, το στοίβασμα ψυχών σε δυο τετραγωνικά μέτρα.

Ήδη εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας μας έχει επισκεφτεί αρκετά από αυτά, στόχος μας δε είναι η ανταλλαγή απόψεων, εμπειριών αλλά και η επισήμανση των κακώς κειμένων και πολλές φορές απαράδεκτων καταστάσεων, ώστε στην καλύτερη περίπτωση το Kυνοκομείο του Δήμου να βελτιωθεί και στην χείριστη να κλείσει. 

Ήδη μία σειρά Δήμων έχουν ανταποκριθεί στην πρότασή μας, όπου κατά την επίσκεψη μας διαπιστώθηκαν πολλά κενά στην λειτουργία, συντήρηση και την ευζωία των ζώων εκεί!
Η Ομοσπονδία μας με σειρά επιστολών στα αρμόδια Υπουργεία, με μηνύσεις, συστάσεις και προτάσεις και με κοινή συνεργασία έφερε συν τω χρόνω κάποια θετικά αποτελέσματα στα ήδη επισκεπτόμενα Κυνοκομεία!
Παράλληλα έχει προχωρήσει σε μηνυτήριες αναφορές κατά πολλών Δήμων είτε για παράβαση καθήκοντος και μη εφαρμογή της νομοθεσίας, είτε για τις εγκληματικές συνθήκες των Κυνοκομείων-κρεματορίων ψυχών.
Προχώρησε στην έκδοση αφίσας, την δημιουργία σποτ για το τι συμβαίνει μέσα σε αυτά και πρόσφατα προχώρησε σε καταγγελίες μέσα από την δίωρη εκπομπή της ελεύθερης ΕΡΤ.

Προγραμματίζεται να γίνει εκτενής αναφορά στο αίσχος των δημοτικών κυνοκομείων στην ομιλία της εκπροσώπου της Ομοσπονδίας στο Συνέδριο που οργανώνεται στις 28 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες από την Λιθουανική Προεδρία για τα θέματα ευζωίας των ζώων στην Ε.Ε.

Δυστυχώς στην συντριπτική πλειοψηφία, με ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις, οι συνθήκες στα Κυνοκομεία αυτά εξακολουθούν να είναι τριτοκοσμικές και απαράδεκτες.

Δεκάδες καταγγελίες από πολίτες και Φιλοζωικά Σωματεία φέρουν στην επιφάνεια νέες σκληρές εικόνες συνεχώς για τις συνθήκες που διαβούν τα ζώα στα περισσότερα Δημοτικά Κυνοκομεία της χώρας μας, όπως Καστοριάς, Σερρών, Φλώρινας, Λαμίας, Δράμας, Κατερίνης κ.τ.λ.

Η εμπειρία μας έχει δείξει ότι οι περισσότεροι Δήμοι αρχικά μεν συμμορφώνονται στοιχειωδώς, λογω της αρνητικής προβολής του “έργου” τους, στην συνέχεια όμως, μόλις τα φώτα της δημοσιότητας κλείσουν, μετά από ένα χρονικό διάστημα, η κατάσταση επανέρχεται στην αρχική της μορφή.

Καταγγέλλουμε για μια ακόμη φορά τα Δημοτικά Κυνοκομεία της ντροπής, ζητάμε την ουσιαστική και αποφασιστική παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών και την πλήρη, άμεση συμμόρφωση των Δήμων σε αυτό που λέγεται ευζωία και που στους περισσότερους από αυτούς είναι μια άγνωστη λέξη, για τα ζώα βέβαια.

Στόχος μας, ή η δραστική, μόνιμη & σύννομη λειτουργία και βελτίωση τους ή το κλείσιμο τους.
Οι δε υπάρχουσες εγκαταστάσεις να χρησιμεύσουν αποκλειστικά για την λειτουργία Δημοτικού Κτηνιατρείου ή Κλινικής και μόνο.


Για την

Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία & την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων

Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *