Στο κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Mega στις 24/7/2014 έγινε αναφορά, με αφορμή το περιστατικό της Μάγκυ που συγκλόνισε το πανελλήνιο, στις πρόσφατες καταδίκες των δραστών που κακοποίησαν ζώα.

Η πρώτη περίπτωση ενός 60χρονου στις Σέρρες που χτύπησε με παλούκι μέχρι θανάτου ένα αδέσποτο υποσιτισμένο σκυλί, έγινε αντιληπτός από αστυνομικό που περνούσε τυχαία από την περιοχή, και συνελήφθη. Του επιβλήθηκε από το δικαστήριο ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών με αναστολή και πρόστιμο 30.000 ευρώ.

Η δεύτερη περίπτωση, πάλι στις Σέρρες, όπου ένας 43χρονος, έδεσε το σκύλο του και τον έσερνε πίσω από τη μηχανή του επειδή οι γονείς του δεν του έδιναν χρήματα. Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σερρών επέβαλε ποινή φυλάκισης ενός έτους χωρίς αναστολή και πρόστιμο 5.000 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ Mega για τις κακοποιησεις τον ζωων.

ο πανελλήνιο είχε συγκλονίσει η άγρια δολοφονία της Μάγκι, μίας αδέσποτης σκυλίτσας, μπροστά στα έκπληκτα μάτια πελατών ταβέρνας στα Νέα Στύρα της Εύβοιας, όταν ο ιδιοκτήτης, αφού πρώτα φώναξε κοντά του το σκυλί, πήρε μία καρέκλα και με απίστευτο μίσος, χτύπησε δυνατά το ζώο στο κεφάλι. Η πράξη αυτή έχει προκαλέσει οργή, και μάλιστα στην περιοχή έγιναν και διαδηλώσεις κατά του δράστη.

 

Όμως αυτό δεν είναι το μοναδικό περιστατικό στυγνής βίας απέναντι σε ανυπεράσπιστα ζώα. Το τελευταίο, καταγράφηκε στις Σέρρες, όπου ένας 60χρονος σκότωσε ένα υποσιτισμένο ζωάκι, όπως λένε κάτοικοι. Ο δράστης συνελήφθη από αστυνομικό που περνούσε τυχαία από το σημείο και του επιβλήθηκε από το δικαστήριο ποινή φυλάκισης οχτώ μηνών με αναστολή και πρόστιμο 30.000 ευρώ.

 

Σύμφωνα με τις φιλοζωϊκές οργανώσεις, τα τελευταία 5 χρόνια, έχουν αυξηθεί έως 60% οι περιπτώσεις, στις οποίες οι δράστες των κακοποιημένων ζώων, οδηγούνται στη Δικαιοσύνη. Ωστόσο, η πρώτη ποινή φυλάκισης χωρίς αναστολή, ήρθε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σερρών σε έναν 43χρονο, ο οποίος είχε δέσει το σκύλο του πίσω από τη μηχανή του και τον έσερνε επί 4 ώρες, απαιτώντας από τους γονείς του να του δώσουν χρήματα.

 

Όμως οι δολοφονίες αδέσποτων ζώων στη χώρα μας συμβαίνουν συχνά, και η πιο συχνή μέθοδος είναι το δηλητήριο. Τα νούμερα προκαλούν αποτροπιασμό, καθώς 80.000 αδέσποτα ζώα κάθε χρόνο βρίσκονται δηλητηριασμένα στους δρόμους.

 

Την ίδια ώρα που τα αδέσποτα ζώα στους δρόμους, αυξάνονται συνεχώς, λόγω και της οικονομικής κρίσης, το κράτος λαμβάνει μέτρα. Έτσι με απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργου Καρασμάνη, προβλέπει την οικονομική ενίσχυση των δήμων με σκοπό να δημιουργηθούν καταφύγια για αδέσποτα ζώα, με στόχο την προστασία τους. οποιοδήποτε συμπολίτη μας δολοφονεί, κακοποιεί ζωάκια.

 

Πηγή: Ρεπορτάζ του Mega για τις πρόσφατες καταδίκες για κακοποίηση ζώων.

Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *