ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ηράκλειο 25/11/15

«Σεμινάριο στους εκπαιδευτικούς Ηρακλείου με θέμα: Συμβιώνω με τα ζώα γύρω μου»

Το Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, σε συνεργασία με την «Πανελλαδική Φιλοζωική & Περιβαλλοντική Ομοσπονδία» και την τοπική περιβαλλοντική & ζωοφιλική οργάνωση ΖΩΦΟΡΟΣ διοργάνωσε με επιτυχία και συμμετοχή 46 εκπαιδευτικών την Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015, τρίωρο σεμινάριο με θέμα «Συμβιώνω με τα ζώα γύρω μου».

Η άψογη οργάνωση από τον Υπεύθυνο Τμήματος κ Μαρκατάτο Γιώργο και η φιλοξενία της Διευθύντριας κ.Καλλιόπης Φακίνου στο 30ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, δεν άφησε περιθώρια μη ενδιαφέρουσας συμμετοχής όλων.

Παρόντες κάνοντας έναν χαιρετισμό ήταν και ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου κ. Ευρυβιάδης Βαλατίδης και ο Σχολικός Σύμβουλος Δημοτικής Εκπαίδευσης κ Σηφακακης Πολυχρόνης .

Τα θέματα που απασχόλησαν τους συμμετέχοντες ήταν:
• Η σημερινή κατάσταση των αδέσποτων ζώων στο νομό Ηρακλείου , η δράση της φιλοζωικής ομάδας ΖΩΦΟΡΟΣ , οι λόγοι που τα παιδιά πρέπει να συναναστρέφονται με τα ζώα, η σύνδεση της ενδοοικογενειακής βίας με την κακή μεταχείριση των ζώων κλπ, με ομιλητές τις κ.κ. Ραχώνη Βασιλική ,Μαγαλιού Αποστολία και Μαρία Χουστουλάκη.

• Μεταδιδόμενες ασθένειες από τα ζώα συντροφιάς στον άνθρωπο. Μύθοι και
αλήθειες- από κτηνίατρο κ.Σουρανάκη Μανόλη.

• Παρουσιάσεις προγραμμάτων σχετικών με τα αδέσποτα ζώα τα οποία
υλοποιήθηκαν το σχολικό έτος 2014-15 από τους εκπαιδευτικούς κ.κ.
Σοφία Νικολιδάκη. «Και τα ζωάκια… έχουν ψυχή! Πρόγραμμα
ευαισθητοποίησης στα αδέσποτα ζώα». Νηπιαγωγείο Ευρωπαϊκής Παιδείας
και Πλουσία Καλαϊτζάκη, Ευάγγελο Δερμιτζάκη, Μαρία Ψυχογιού. «Αδέσποτα,
οι φίλοι που εγκαταλείψαμε! Ευαισθητοποίηση για το πρόβλημα των
αδέσποτων ζώων». Νηπιαγωγείο Μυρτιάς & Δημοτικό Σχολείο Μυρτιάς

και φυσικά Προσεγγίσεις του ζητήματος των ζώων μέσα και έξω από την τάξη πρόγραμμα εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και για τα σχολικό έτος 2015-16 με την κ. Μελίτα Λαζαράτου, υπεύθυνη προγράμματος Συμβιώνω με τα Ζώα γύρω μου-

Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ Χ Ρ Ε Ο Σ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΕΝΑ ΚΥΚΛΟ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΔΕΝΔΡΑ,ΖΩΑ,ΙΔΕΕΣ.!ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΣΩΣΕΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ”Νικος Καζαντζακης’’

ΖΩΦΟΡΟΣ ΚΡΗΤΗΣ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *