Θέμα: Στειρώσεις δεσποζόμενων & αδέσποτων ζώων συντροφιάς
 

 
Με αφορμή σχόλια που λαμβάνουμε από όλη την Ελλάδα θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή σας σε ένα ιδιαιτέρως σοβαρό θέμα.

Το θέμα των στειρώσεων των αδέσποτων αλλά και των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς ως γνωστόν, είναι μείζον θέμα ώστε να επιτευχθεί μακροπρόθεσμα η μείωση του πληθυσμού των αδέσποτων πανελλαδικά. Αυτό όμως θα επιτευχθεί εφόσον οι τιμές των στειρώσεων είναι προσιτές προς το ευρύ κοινό. Όταν όμως ακούμε για τιμές που φτάνουν το ύψους των 250 ευρώ για στείρωση δεσποζόμενου θηλυκού σκύλου ή 150 ευρώ για στείρωση αδέσποτου θηλυκού δεν περιμένουμε καμία απολύτως βελτίωση της κατάστασης.

Η εμπειρία μας όλα αυτά τα χρόνια δείχνει ότι η πηγή των νέων αδέσποτων είναι τα δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς. Όσα αδέσποτα κι αν στειρωθούν, αν δεν ληφθούν δραστικά μέτρα για τη στείρωση των δεσποζόμενων ζώων δεν θα επιτευχθεί καμία πρόοδος.

Όταν οι ιδιοκτήτες δεν έχουν τη δυνατότητα να στειρώσουν τα ζώα τους τότε θα συνεχίσουν οι δρόμοι να γεμίζουν αδέσποτα, υποσιτισμένα, άρρωστα και βαριά κακοποιημένα ζώα.

Ειδικά τώρα, την εποχή της κρίσης που οι άνθρωποι αγωνιούν για το πως θα ανταπεξέλθουν στις οικονομικές απαιτήσεις της καθημερινότητας, ειδικά τώρα, αναμένουμε τα αδέσποτα ζώα να πληθύνουν, όπως ήδη γίνεται, και να χαθεί όποιος έλεγχος έχει κατορθωθεί μέχρι σήμερα.

Η στείρωση δεν είναι απλά και μόνο μια ιατρική πράξη, αλλά κυρίως μια κοινωνική προσφορά προς την Ελληνική κοινωνία.

Αιτούμαστε τη συνδρομή και στήριξή σας για την υποχρεωτική στείρωση των δεσποζόμενων ζώων τουλάχιστον για  πέντε έτη, αλλά και την υποχρεωτική σήμανση αυτών  που έρχονται στα ιατρεία σας.

Παράλληλα ζητούμε από το Σύλλογό σας να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε οι τιμές των στειρώσεων τόσο στα αδέσποτα αλλά κυρίως στα δεσποζόμενα να μειωθούν δραστικά.
 

Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (54 Σωματεία)
και
Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 130 Ζωοφιλικών Σωματείων

Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *