Στις 21 και 22 Μαίου πραγματοτοποιήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης, το εγκεκριμένο απο το Υπουργείο Παιδείας (175463/!Γ7) εκπαιδευτικό πρόγραμμα, “ΣΥΜΒΙΩΝΩ ΜΕ ΤΑ ΖΩΑ ΓΥΡΩ ΜΟΥ”, της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, της οποίας ιδρυτικό μέλος είναι, η ΖΩΦΟΡΟΣ Κρήτης.

Η εξειδικευμένη στο θέμα κ. Μελίτα Λαζαράτου και το σωματείο “Ζωφόρος” παρευρέθηκαν στο Νηπιαγωγείο & Δημοτικό της Μυρτιάς, καθώς και στα νηπιαγωγεία 37ο και 58ο στην περιοχή του Μασταμπά.

Τα σχολεία που παρακολούθησαν το πρόγραμμα έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και θέρμη για όλα όσα ακούστηκαν, σχετικά με την φροντίδα των ζώων, την σίτιση, την στέγαση, την περίθαλψη, τις ανάγκες και κυρίως την αγάπη και το σεβασμό, που οφείλουμε να δείχνουμε προς τους βιολογικούς μας εταίρους.

Αξίζει να σημειωθεί οτι η κα Λαζαράτου αναφέρθηκε πέρα απο τους σκύλους και τις γάτες, στα ζώα που βρίσκονται υπο αιχμαλωσία, είτε για επίδειξη και χρήση (ζωολογικοί κήποι, δελφινάρια, γουνοφόρα, παραγωγικά κλπ), είτε για πειραματόζωα, ένα ζήτημα που οι περισσότεροι αγνοούν. Εκείνα δυστυχώς, είναι που υποφερουν περισσότερο και οφείλουμε να κάνουμε γνωστή την σκληρή πραγματικότητα που ισχύει, με στόχο τη γνώση και εξάλειψη της βίας εναντίον τους.

Τα παιδιά ήταν αρκετά ενημερωμένα σε θέματα σχετικά με τον τρόπο που συμπεριφερόμαστε στα ζώα, όπως επίσης το πρόγραμμα τους έδειξε πώς αντιμετωπίζονται στην πράξη ως φίλοι μας.

Υπήρξε μάλιστα μεγάλη συγκίνηση στο πρότυπο, σχολείο της Μυρτιάς, που πρίν λίγο καιρό επισκέφθηκε το Κυνοκομείο Ηρακλείου, προς ευαισθητοποίηση και μεγαλύτερη ενημέρωση επι του θέματος των αδέσποτων ζώων και τα παιδιά ένδιαφέρθηκαν να υιοθετήσουν κάποιο ζωάκι απο εκεί.

Παράλληλα, όπως μας ενημέρωσε ο διευθυντης του σχολείου κος Δερμιτζάκης, σκοπεύει μαζί με τα παιδιά, να τοποθετήσουν μπολάκια με νερό, με ζωοφιλικά μηνύματα γραμμένα -απο τα παιδιά – πάνω σε αυτά, σε όλο το χωριό, ώστε να έχουν πρόσβαση τα αδεσποτάκια.

Ενώ, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση, με ποιήματα και ζωγραφιές, στο τέλος της σχολικής χρονιάς με θέμα τα αδέσποτα ζώα.

Αξίες ζωής που μεταφέρονται στα παιδιά για μια καλύτερη αυριανή κοινωνία, ευελπιστώντας, για το επόμενο πρόγραμμα, να λάβουν μέρος στις αιτήσεις, περισσότερα σχολεία.

Εδώ θα βρείτε το ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΣΥΜΒΙΩΝΩ ΜΕ ΤΑ ΖΩΑ ΓΥΡΩ ΜΟΥ»

 

Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *