http://terensquick.blogspot.gr/2016/08/blog-post_4.html

 

4/8/16

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΙΓΙΑΛΟΥ ΠΟΥ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ. ΑΛΛΗ ΑΝΑΒΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΕΙ. ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΠΟΡΟΙ ΓΙΑ ΟΤΑ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΣ»

Συναντήσεις Εργασίας είχε σήμερα ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ  στους Δήμους Κισσάμου και Πλατανιά, Χανίων Κρήτης.

Ο Δήμαρχος Κισσάμου Θεόδωρος Σταθάκης ζήτησε τη συνδρομή του Υφυπουργού για την αποκατάσταση των φθαρμένων λιμνοδεξαμενών στην Νοτιοδυτική πλευρά της Περιφέρειάς του, όπως επίσης και τη συνδρομή των αρμόδιων Υπουργείων για την ύδρευση οικισμών (πάνω από 20) που αντιμετωπίζουν πρόβλημα λόγω της παρατεταμένης φετινής ανομβρίας.

Ο Δήμαρχος Κισσάμου ήταν ιδιαίτερα επικριτικός για τον τρόπο που χρόνια τώρα η Τοπική Αυτοδιοίκηση αδυνατεί να παράγει ουσιαστικό έργο, μπλεγμένη στα γρανάζια της κεντρικής εξουσίας.

«Οι Δήμοι θα έπρεπε να παράγουν έργο με μία αυτονομία κινήσεων και αποφάσεων και τα Υπουργεία της Κεντρικής Διακυβέρνησης απλά να έχουν την επιβεβλημένη εποπτεία. Δυστυχώς συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο, γεγονός που βραχυκυκλώνει όλους τους ΟΤΑ», τόνισε με έμφαση ο κ. Σταθάκης στον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ.

Ο Δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης έθεσε θέματα που αφορούν το ιστορικό αεροδρόμιο του Μάλεμε και τη χρήση μιας έκτασης όχι περισσότερο από 100 στρέμματα, με σκοπό τη δημιουργία Θεματικού Πάρκου – Μουσείου συναφούς με τη Μάχη της Κρήτης.

Ζήτησε επίσης από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ την παρέμβασή του στο Υπουργείο Υποδομών προκειμένου να εκτελεστούν αντιπλημμυρικά έργα, τα οποία εκκρεμούν από τα περσινά ακραία και καταστροφικά καιρικά φαινόμενα.

Ο Δήμαρχος Πλατανιά έθεσε επίσης με πολύ εμφατικό τρόπο την καθυστέρηση της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας στην οριοθέτηση της Αιγιάλειας Ζώνης και της διαδικασίας εκμετάλλευσης των παραλιών από τους Δήμους, γεγονός που τους έχει στερήσει πολύτιμους πόρους, όπως και στο Κράτος. «Άλλη αναβλητικότητα δεν σηκώνει», τόνισε ο κ.Μαλανδράκης, προτείνοντας πενταετή διάρκεια παραχώρησης εκμετάλλευσης των παραλιών.

Ο Τέρενς Κουίκ απάντησε οτι μέσα στο Φθινόπωρο θα έχει περάσει η σχετική νομοθετική ρύθμιση, όπως τον διαβεβαιώνει η ΓΓΔΠ.

Και στις δύο συσκέψεις Εργασίας που έγιναν σε Κίσσαμο και Πλατανιά ήταν παρόντες όλοι οι Αντιδήμαρχοι (στον Πλατανιά και ο επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης,) όπως επίσης και το στέλεχος της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού Σύλβια Γαλλιροπούλου.

Πριν από τις συναντήσεις με τους Αυτοδιοικητικούς παράγοντες, το πρωί, αμέσως μετά την άφιξή του στα Χανιά, ο Τέρενς Κουίκ συναντήθηκε με την Πρόεδρο και τη  Γραμματέα της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας Αναστασία Μπομπολάκη και Μαρία Χουστουλάκη. Η ατζέντα της συζήτησης περιλάμβανε κυρίως τα θέματα της κακοποίησης των οικόσιτων ζώων, με αφορμή το τραγικό περιστατικό του σκύλου που πετάχτηκε από τον 3ο όροφο πολυκατοικίας στον Άγιο Παντελεήμονα Αθήνας.

Για τη συνάντηση αυτή θα εκδοθεί ξεχωριστό δελτίο Τύπου.

Αργά το απόγευμα πριν την αναχώρησή του για Αθήνα, ο Τέρενς Κουίκ με την ιδιότητα του μέλους του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, είχε συνεργασία με τον Πρόεδρο της Συντονιστικής των ΑΝΕΛ Χανίων Δημήτρη Μουντάκη και στη συνέχεια συμμετείχε σε σύσκεψη με πολιτευτές και μέλη της Συντονιστικής του Κινήματος.

Ο Τέρενς Κουίκ επιστρέφει απόψε στην Αθήνα
Terens-Kouik

 

Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *