.

Oλοι υποδέχθηκαμε την Αστυνομικό κ.Ειρήνη Μακρυδάκη, τη συγγραφέα του Παιδικού Παραμυθιού «Το Αστέρι της Φιλίας» που παρουσιάστηκε τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 18:30 στην αίθουσα Μανώλη Καρέλλη στην Ανδρόγεω Δήμου Ηρακλείου Κρήτης, (Ανδρόγεω 2, Άγιος Τίτος, τηλ. 2013409210).

.

Για το βιβλίο μιλήσαν:

Μαρία Χουστουλάκη, Γραμματέας στην Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο) 

Ύβα Κουμαντάκη, Ραδιοφωνική Παραγωγός 

Μανώλης Στεφανουδάκης, Χρυσός Παραολυμπιονίκης 

Κώστας Λαγουδιανάκης, Δάσκαλος, Ρομαδόρος 

Μανώλης Ζαχαριουδάκης, Πρόεδρος Διεθνής Ένωσης Αστυνομικών Τοπικής Διοίκησης Ηρακλείου. 

Όλα τα έσοδα δια βίου της συγγραφικής αμοιβής της κυρίας Μακρυδάκη θα διατίθενται, τα μισά στο Σύλλογο ΑΜΕΑ “Το Μέλλον” και τα άλλα μισά στο παιδικό χωριό SOS Βάρης.

Η Γραμματέας της http://www.pfpo.gr

kai Πρόεδρος της ΖΩΦΟΡΟΣ κ .Μ.Χουστουλακη στην ομιλία της ανέφερε:

”Ενα υπέροχο βιβλίο παιδικής λογοτεχνίας, με τίτλο “Το αστέρι της φιλίας”, της Αστυνομικού Ειρήνης Μακρυδάκη που έχει καταγωγή από τη Γαλιά του δήμου Φαιστού που σε ταξιδεύει,σε μαγεύει, σε διδάσκει και σε καταπλήσσει.. Διαβάζοντάς το όχι μόνο τα παιδιά αλλά και οι μεγάλοι που η ψυχή τους παραμένει παιδική σε συνταξιδεύει σε κόσμους αληθινούς που έχουν αγάπη και ειρήνη ,η έχθρα και το μίσος έχουν αφανιστεί !.

Ξερετε εμείς στην ΠΦΠΟ Θεωρούμε  ότι η κρίση που  περνάμε σήμερα  είναι πρωτίστως  κρίση του  συνολικού μας αξιακού  συστήματος, κρίση ιδανικών και αρχών.Ο σεβασμός λοιπόν  προς το ίδιο  δικαίωμα να ζει κάποιος,  όποια  μορφή ή  διαφορετικότητα και να έχει  με αξιοπρέπεια, αλληλεγγύη ,σεβασμό κ αγάπη  είναι αξίες από τις οποίες εμφιλοχωρούμεθα , εμείς οι πολίτες που ασχολούμαστε εκτός των άλλων και  με την προστασία φύσης & ζώων.

ΓΙΑΥΤΌ, αυτό το εξαιρετικό βιβλίο συμβάλλει  σε μια αναγεννητική πνοή  της μελλοντικής κοινωνίας μας, μέσα από τα παιδιά ,μιας κοινωνίας που θα πρέπει και πάλι να αρχίσει να ανακαλύπτει παροπλισμένα ιδανικά.

Μες από την υπέροχη περιγραφή του το παραμύθι της φίλης Ειρήνης Μακρυδάκη   φαίνεται να προτρέπει  για μια στάση ζωής που επηρεάζει ακτινωτά  όλες τις διαπροσωπικές δραστηριότητες των παιδιών που θα το διαβάσουν .

Στην πραγματικότητα μας βοηθά να  επανεξετάσουμε την θέση και την σχέση μας με την φύση το περιβάλλον και προπαντός με το διαφορετικό όποιο κι αν είναι αυτό , ξεκινώντας από τα ίδια τα θεμέλια του πολιτισμού μας, που έχει κτιστεί πάνω στην εκμετάλλευση ανθρώπων, ζώων,  παιδιών, γυναικών, άλλων φυλών και γενικότερα των οικονομικά, βιολογικά και κοινωνικά ασθενέστερων και διαφορετικών.
Άθελα μας κληρονομήσαμε μια σχέση ανθρώπου προς το ετερογενές , που
λειτουργεί εκμεταλλευτικά και εξουσιαστικά προς τον αδύναμο, τον διαφορετικό.
Ας παραδώσουμε μια άλλη πιο υπεύθυνη θέση και φιλοσοφία στους επερχόμενους μέσα από τις αξίες που προβάλει αυτό το μαγικό  παραμύθι.

Ας μην ξεχνάμε: «Η αληθινή καλοσύνη του ανθρώπου δεν μπορεί να φανερωθεί με απόλυτη καθαρότητα και απόλυτη ελευθερία παρά μόνο απέναντι σ’ αυτούς που δεν εκφράζουν καμιά δύναμη. Η πραγματική ηθική δοκιμασία της ανθρωπότητας (η πιο ριζική, που είναι τοποθετημένη τόσο βαθιά ώστε να ξεφεύγει από το βλέμμα μας), είναι οι σχέσεις με αυτούς που είναι στο έλεός μας» (Μ. Κούντερα, Η αβάσταχτη ελαφρότητα του είναι).

Πρέπει να ανακτήσουμε τις αρχες και τα ιδανικα ου πολιτισμού του αρχαιου παρελθοντος μας ,να σεβαστουμε την διαφορετικοτητα επτελους ειτε αυτή αφορα ανθρωπο ειτε φυσικα και οποιοδήποτε άλλο έμβιο ον .

Η ζωή είναι  μία, μοναδική και πολύτιμη για κάθε έμβιο , ανθρώπινο ή μη ,  και σαν τέτοια έχουμε χρέος να την προστατεύουμε,να τη σεβόμαστε, να την αγαπούμε.

 

Η Ειρήνη Μακρυδάκη , ονειροπόλος και ρεαλιστής συνάμα , μας ταξιδεύει από την μυθοπλασία στην πράξη  με τον δικό της μοναδικό τρόπο , που απορρέει από την δοτικότητα και την υπευθυνότητα , σε ο, τι κάνει .”

 

  • Με αφορμή το πρόσφατο προσφυγικό πρόβλημα, βλέπουμε στις μέρες μας μια αναβίωση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Να πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτά τα φαινόμενα κατά ένα τρόπο.

Κατ’ αρχάς όλοι οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης πρέπει να υψώσουν τη φωνή τους και να καταγγείλουν  τον ρατσισμό σε κάθε επίπεδο του.

Παράλληλα, πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα γεγονότα, όσο θλιβερά κι αν είναι. Ας είμαστε λοιπόν ταυτοχρόνως συμπονετικοί και ρεαλιστές.

Αυτό κάνει το ‘’ΑΣΤΕΡΙ ΤΗΣ ΦΙΛΙΑΣ’’…

Ας  ευχηθούμε ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ καλοτάξιδο, πάντα να υγιαίνει και να χιλιάσει τα βιβλία της που ξυπνούν κοινωνίες…

==========================================================================

 

ΟΛΟΙ στην Ανδρογεω του Δήμου Ηρακλείου 6.30 το απογευμα της 12/2/18 γιαυτό το Εξαιρετικό Βιβλίο που προωθεί την αποδοχή της Διαφορετικότητας.!.

Φωτογραφία του χρήστη Εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη - Ekdoseis Michali Sideri.

Οι εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη και το βιβλιοπωλείο Λέξις
σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου
της Ειρήνης Μακρυδάκη

Το αστέρι της φιλίας

που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018
και ώρα 18:30 στην αίθουσα Μανώλη Καρέλλη
στην Ανδρόγεω Δήμου Ηρακλείου Κρήτης,
(Ανδρόγεω 2, Άγιος Τϊτος, τηλ.: 28134 09210).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
Μαρία Χουστουλάκη, Γραμματέας στην Πανελλαδική Φιλοζωική
Περιβαλλοντική Ομοσπονδία( Π.Φ.Π.Ο.)
Ύβα Κουμαντάκη, Ραδιοφωνική Παραγωγός
Μανώλης Στεφανουδάκης, Χρυσός Παραολυμπιονίκης
Κώστας Λαγουδιανάκης, Δάσκαλος, Ριμαδόρος
Μανώλης Ζαχαριουδάκης, Πρόεδρος Διεθνής Ένωσης
Αστυνομικών Τοπικής Διοίκησης Ηρακλείου

Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *