Δειτε στο τελος την απαντηση του ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΠΑΑΤ κ.ΔΡΙΒΛΕΓΚΑ για το θεμα αυτο σε επερωτηση του βουλευτη κ.Νικολοπουλου!

Επιτέλους κι ένα ευχάριστο. Η Υγειονομική Υπηρεσία Καβάλας με έγγραφη απάντησή της, σε σχετικό ερώτημα του σωματείου ”Αίσωπος” ξεκαθαρίζει πως το τάϊσμα των αδέσποτων ζώων δεν είναι φυσικά παράνομο – παρότι έτσι επικαλούνται ορισμένοι που ενοχλούνται- αρκεί να φροντίζουμε για την καθαριότητα του γύρω χώρου. Διαβάστε την απάντηση στο adespoto.gr.

”Απαντώντας σε παλαιότερο απαντητικό υπόμνημα της κας Φ.-Β. Λ. και με αφορμή το δεύτερο σχετικό έγγραφο του Φιλοζωϊκού Σωματείου ”Αίσωπος” για το ίδιο θέμα, σας πληροφορούμε ότι η ισχύουσα νομοθεσία ΔΕΝ απαγορεύει την φροντίδα και την σίτιση αδέσποτου ζώου στο φυσικό του χώρο, δηλαδή ζώου το οποίο δεν έχει κατοικία ή βρίσκεται εκτός της κατοικίας
του ιδιοκτήτη ή του συνοδού του, με την προϋπόθεση βέβαια ότι δεν δημιουργούνται συνθήκες ανάπτυξης ανθυγιεινών εστιών (όπως π.χ. με την παραμονή υπολειμμάτων τροφής στο περιβάλλον), πράγμα που αποτελεί αιτία πρόκλησης δυσοσμιών και πόλο έλξης εντόμων ή τρωκτικών και δημιουργία βλαπτικής, για τη Δημόσια Υγεία κατάστασης.

Είναι ευνόητο ότι αυτός που φροντίζει αδέσποτα ζώα οφείλει να τηρεί τους κανόνες υγιεινής και φέρει ευθύνη για κάθε τυχών ανθυγιεινή κατάσταση δημιουργεί στο περιβάλλον ή σε τρίτους κατά τη φροντίδα αυτή”

Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ Ι. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Σε αντίθεση με τους ανεγκέφαλους ανώνυμους… επιστήμονες της Πάτρας  η Καβάλα δίνει τη σωστή και λογική απάντηση, που συνήθως είναι σεβαστή από κάθε φιλόζωο όταν ταϊζει αδέσποτα.

ΟΜΩΣ ΔΕΙΤΕ  ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΠΑΑΤ κ.ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑ (doc)

ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΕΜΑ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ κ.Νικολοπουλου

 

Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *