Ορίστε μερικές συμβουλές για το πώς μπορείτε να βοηθήσετε:RSPCA INTERNATIONAL

Διασκέδαση στον ήλιο
Είναι;

RSPCA INTERNATIONAL
www.rspca.org.uk

Ορίστε μερικές συμβουλές για το πώς μπορείτε να βοηθήσετε:
Kατάσταση με αδέσποτα
Σε πολλές χώρες θα βρείτε αδέσποτες γάτες και σκυλιά γύρω από το ξενοδοχείο ή το ενοικιαζόμενο διαμέρισμά σας. Παρακαλώ μην τα ταΐζετε. Αυτό απλά ενθαρρύνει και άλλα αδέσποτα να έρθουν στο χώρο και τότε τα ζώα στηρίζονται στους τουρίστες για φαγητό. Αυτή η πηγή τροφής σταματά με το τέλος της τουριστικής σεζόν και τότε οι τοπικές φιλοζωϊκές οργανώσεις θα πρέπει να μαζέψουν τα σπασμένα. Συχνά οι οργανώσεις είναι πολύ μικρές και στηρίζονται αποκλειστικά σε δωρεές για να συνεχίσουν. Για να τις βοηθήσετε, γιατί δεν δωρίζετε μερικές κονσέρβες ή ξηρή τροφή ή δεν τους δίνετε χρήματα για να στειρώσουν ένα ή περισσότερα ζώα; Για να βρείτε μια τοπική φιλοζωϊκή οργάνωση δοκιμάστε τον τηλεφωνικό κατάλογο ή ρωτήστε στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου σας.
Υπαίθριες αγορές
Οι υπαίθριες αγορές είναι τρόπος ζωής σε πολλές χώρες και μπορεί να δείτε ζώα στριμωγμένα σε πολύ μικρά κλουβιά που τα έχουν αφήσει κάτω από τον καυτό ήλιο. Συχνά δεν υπάρχουν νόμοι που ρυθμίζουν τη φύλαξη αυτών των ζώων, αλλά θα μπορούσατε να γράψετε στις τοπικές αρχές επισημαίνοντας πόσο καλύτερα θα φαινόταν στους τουρίστες, αν οι συνθήκες βελτιώνονταν.

Πώς να γίνετε ένας φιλικός προς τα ζώα τουρίστας

Βάρβαρη διασκέδαση

• Προσέξτε τους φωτογράφους στις παραλίες που θα προσφερθούν να σας τραβήξουν φωτογραφία με ένα χιμπαντζή, μαϊμού ή λιονταράκι. Τα ζώα αυτά ναρκώνονται με ναρκωτικά για να είναι πιο εύκολα στο χειρισμό. Αυτά τα ζώα περνάνε όλη τη μέρα στον καυτό ήλιο και φωτογραφίζονται με τουρίστες. Αν δείτε φωτογράφο με οποιοδήποτε είδος ζώου, αρνηθείτε να φωτογραφηθείτε μαζί τους.

• Μείνετε μακριά από μέρη όπου δίνονται παραστάσεις με ζώα, όπως το δελφινάριο και το τσίρκο. Συχνά τα ζώα αυτά υποφέρουν πολύ για την «ψυχαγωγία» των επισκεπτών και η παρουσία σας εκεί απλά κάνει αυτά τα μέρη να συνεχίζουν τη δουλειά τους.

• Αποφύγετε πάση θυσία να δείτε ταυρομαχίες. Πρόκειται για μεγάλη επιχείρηση σε Ισπανία, Γαλλία, Πορτογαλία, Μεξικό και Νότιο Αμερική και τα χρήματα από τους τουρίστες βοηθούν τη βαρβαρότητα να συνεχίζεται.

• Σε μερικές χώρες μπορεί να σας προσφέρουν βόλτα με αλογάκι πόνυ, γαϊδουράκι, καμήλα ή άλογο και άμαξα. Αν υποψιαστείτε οποιοδήποτε είδος κακοποίησης, μη συμμετάσχετε.

Καταγγέλλοντας τη βαρβαρότητα

Δεν έχουν όλες οι χώρες επαρκείς νόμους για τη βαρβαρότητα, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο να βρείτε κάποιον εκεί, στον οποίο μπορείτε να κάνετε την καταγγελία σας. Μια τοπική φιλοζωϊκή οργάνωση θα πρέπει να είναι σε θέση να σας ενημερώσει πώς μπορείτε να καταγγείλετε μία κατάσταση. Το ξενοδοχείο σας, ο τουριστικός αντιπρόσωπος ή ένα τοπικό τουριστικό γραφείο θα μπορούσαν επίσης να παρέχουν συμβουλές. Σημειώστε όσες περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε αλλά μην πάρετε το νόμο στα χέρια σας.

Αναλαμβάνοντας δράση

• Όταν επιστρέψετε σπίτι, γράψτε στην πρεσβεία της εν λόγω χώρας. Θα βρείτε τη διεύθυνση στην τοπική σας βιβλιοθήκη ή στο διαδίκτυο, ή επικοινωνήστε με το τμήμα εξωτερικών υποθέσεων της RSPCA.

• Εξηγείστε ότι χάλασαν οι διακοπές σας με αυτά που είδατε και ζητήστε από την πρεσβεία να επιστήσει την προσοχή των αρμόδιων αρχών στο γράμμα σας. Τα έσοδα από τον τουρισμό είναι μια σημαντική πηγή εσόδων για πολλές χώρες. Αν πιστέψουν ότι αυτά τα έσοδα κινδυνεύουν, είναι πιθανότερο να δράσουν!

• Αν και η RSPCA δεν έχει παραρτήματα ή επιθεωρητές στο εξωτερικό, μπορούμε περιστασιακά να απευθυνθούμε σε κατοίκους των τοπικών κοινωνιών και να τους ζητήσουμε να ερευνήσουν για μας. Εντούτοις, εκεί όπου δεν υπάρχουν νόμοι κατά της βαρβαρότητας και μια φιλοζωϊκή οργάνωση διαθέτει πολύ χαμηλή χρηματοδότηση, ίσως να μην μπορούν να βοηθήσουν.

Αν θέλετε να επικοινωνήσετε με την RSPCA γράψτε στη διεύθυνση:
RSPCA International, Wilberforce Way, Southwater
Horsham, West Sussex RH13 9RS.

Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *