Βίντεο ευαισθητοποίησης ενάντια στην εγκατάλειψη ζώων (βίντεο)

6 Φεβρουαρίου 2016 | Χρηστικά
Βίντεο ευαισθητοποίησης ενάντια στην εγκατάλειψη ζώων (βίντεο)
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+

Η Μ.Κ.Ο. Ζωφόρος που δραστηριοποιείται στο Ηράκλειο της Κρήτης παρουσιάζει στην Ελλάδα το βίντεο ευαισθητοποίησης σχετικά με την εγκατάλειψη των ζώων – που είναι ποινικό αδίκημα – της φιλοζωικής ομοσπονδίας της Τουρκίας ΗΑΥΤΑΡ (Hayvan Haklari Federasyonu) η οποία το παραχώρησε ώστε να προβληθεί στους τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας μας.

Το βίντεο που δημιούργησε το 2009 το τουρκικό ίδρυμα για την προστασία των αδέσποτων ζώων Barinak Gönüllüleri Derneği (BGD – Stray Animal Fundation) παραμένει πάντα επίκαιρο αφού η εγκατάλειψη των ζώων συντροφιάς, τα οποία καταλήγουν αδέσποτα παραμένει μια μεγάλη μάστιγα και στη χώρα μας.

Σε αυτή την μικρού μήκους ταινία ο σκηνοθέτης Fatih Kızılgök δείχνει τη ζωή ενός αγοριού που ζει στον δρόμο και την παρομοιάζει την με την ζωή ενός αδέσποτου σκύλου. Συγκρίνει αυτά που συμβαίνουν στα ζώα με όσα υφίσταται το αγόρι, που πρωταγωνιστεί, καθώς το δέρνουν, το κλωτσάνε, το κυνηγούν, το βρέχουν, δεν του επιτρέπουν καν να νιώσει ένα χάδι.

Το σποτ που προβάλλεται εδώ και μερικές εβδομάδες από τα ελληνικά κανάλια είναι πιο σύντομο από το αρχικό και μπορείτε να το δείτε και εδώ:

Και την αρχική ταινία μικρού μήκους όπως μεταδόθηκε από τα τουρκικά κανάλια εδώ:

:

Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *