Με επιτυχία η ημερίδα των Ελληνικών και Τουρκικών φιλοζωϊκών οργανώσεων

Πραγματοποιήθηκε στις 4 Οκτωβρίου 2013, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, στα Ύψαλα της Τουρκίας, στα Ελληνοτουρκικά σύνορα, η κοινή συνάντηση των τριών Φιλοζωϊκών Ομοσπονδιών, της HAYTAP Τουρκίας, της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας και της Πανελλαδικής Φιλοζωϊκής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας με θέμα «Τα ζώα δεν έχουν Σύνορα».

Η Ημερίδα είχε μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή και ξεκίνησε με μια συμβολική χειρονομία από την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία, η οποία προσέφερε στον Δήμαρχο της πόλης «ψωμί και αλάτι» θέλοντας να καταδείξει την αλληλεγγύη και την φιλία που ενώνει τους δύο λαούς μέσα από την πολύχρονη κοινή τους ιστορία, ενώ έκλισε με την «Μπουγάδα της Αγάπης» με την οποία «απλώθηκε»  κατά μήκος των συνόρων Ελλάδας – Τουρκίας με ζωγραφιές και μηνύματα αγάπης των παιδιών, από την Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία.

Κατά την διάρκεια της Ημερίδας οι ομοσπονδίες παρουσίασαν την φιλοζωική τους δράση και έγιναν ενδιαφέρουσες ομιλίες σε θέματα εθελοντισμού, νομοθεσίας, περιβαλλοντικά θέματα της περιοχής, ψυχολογίας ζώων και άλλα. Οι συμμετέχοντες επιβεβαίωσαν για μια ακόμα φορά την στενή φιλία που συνδέει τους φιλόζωους από τις δύο πλευρές του Αιγαίου και ότι γι΄ αυτούς «Τα Ζώα δεν έχουν Σύνορα». Η συνάντηση τελείωσε σε κλίμα συγκίνησης και υπόσχεσης για συνέχιση της κοινής δράσης, ενώ εκδόθηκε και Ψήφισμα διαμαρτυρίας και καταδίκης για την γενοκτονία των αδέσποτων σκύλων της Ρουμανίας.

==============================================================================================

                                                          ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ  ΣΥΝΕΔΡΙΟ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ipsala 8.10.2013 – Δελτίο Τύπου (doc)

Πραγματοποιήθηκε στις 4 Οκτωβρίου 2013, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, στα Ύψαλα της Τουρκίας στα Ελληνοτουρκικά σύνορα, η κοινή συνάντηση των τριών Φιλοζωικών Ομοσπονδιών, της HAYTAP Τουρκίας, της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας και της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας με θέμα «Τα ζώα δεν έχουν Σύνορα».

 

Η Ημερίδα είχε μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή και ξεκίνησε με μια συμβολική χειρονομία από την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία, η οποία προσέφερε στον Δήμαρχο της πόλης «ψωμί και αλάτι» θέλοντας να καταδείξει την αλληλεγγύη και την φιλία που ενώνει τους δύο λαούς μέσα από την πολύχρονη κοινή τους ιστορία και συνεχίστηκε από την Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία με την «Μπουγάδα της Αγάπης», η οποία «απλώθηκε»  κατά μήκος των συνόρων Ελλάδας – Τουρκίας με ζωγραφιές και μηνύματα αγάπης προς τα ζώα των παιδιών.

Κατά την διάρκεια της Ημερίδας οι Ομοσπονδίες παρουσίασαν την φιλοζωική τους δράση και έγιναν ενδιαφέρουσες ομιλίες σε θέματα εθελοντισμού, νομοθεσίας, περιβαλλοντικά θέματα της περιοχής, ψυχολογίας ζώων και άλλα. Οι συμμετέχοντες επιβεβαίωσαν για μια ακόμα φορά την στενή φιλία που συνδέει τους φιλόζωους από τις δύο πλευρές του Αιγαίου και ότι γι΄ αυτούς «Τα Ζώα δεν έχουν Σύνορα». Η συνάντηση τελείωσε σε κλίμα συγκίνησης και υπόσχεσης για συνέχιση της κοινής δράσης, ενώ εκδόθηκε και Ψήφισμα διαμαρτυρίας και καταδίκης για την γενοκτονία των αδέσποτων σκύλων της Ρουμανίας.

Οι Φιλοζωικές Ομοσπονδίες

HAYTAP Τουρκίας

Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία

Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

==============================================================================================

ORTAK PROTESTO BİLDİRİSİ

(4 Ekim 2013 – İpsala, Türkiye)

«Hayvanların sınır kapısı yoktur»

Türkiye Haytap Hayvan Hakları Federasyonu, Yunanistan Hayvan Hakları ve Çevre Federasyonu ve Yunanistan Hayvan Hakları Federasyonu olarak biz bugün 4 Ekim 2013’te, İpsala Türkiye Yunanistan sınırında güçlerimizi birleştirerek,

Romanya’da sokak köpeklerine uygulanan ve hala devam etmekte olan soykırımı şiddetle KINIYOR, üzüntümüzü dile getiriyor ve Romanya Cumhuriyeti’ni hayvanlara karşı işlemekte olduğu her türlü şiddet olayına hemen son vermeye ve bu konuyu kısırlaştırma programları uygulayarak insanca ve Avrupa değerlerine uygun şekilde ele almaya DAVET EDİYORUZ. Ayrıca komşumuz olan Romanyalı hayvan hakları koruyucularına, onları desteklediğimizi ve mümkün olan her türlü yardıma hazır olduğumuzu bildiriyoruz.

Bu bildiri Romanya Cumhuriyeti’nin Ankara ve Atina Büyükelçiliklerine gönderilecektir.

Federasyonları adına başkanları

HAYTAP

Nesrin Çıtırık

Yunanistan Hayvan Hakları ve Çevre Federasyonu

Anastasia Bobolaki

Yunanistan Hayvan Hakları ve Çevre Federasyonu

İrini Molfesι

======================================================================================================

ΨΗΦΙΣΜΑ ΗΑΥΤΑΡ ΚΑΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ (doc)

======================================================================================================

 

ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ:

Ημερίδα για τα δικαιώματα των ζώων στα σύνορα Ελλάδας-Τουρκία

Türk ve Yunan Hayvanseverler İpsala’da Buluştu

Komşu Ülkelerin Hayvanseverleri, Edirne’de Hayvan Barınağı Açtı

TÜRK VE YUNAN HAYVAN HAKLARI SAVUNUCULARI İPSALA’DA

http://www.azinlikca.net/yunanistan-bati-trakya-ozel-haber/yunan-ve-turk-hayvanseverler-ipsala-da-bulustu-1042013.html

TÜRK – YUNAN HAYVAN HAKLARI FEDERASYONU İPSALA’DA BULUŞTU

TÜRK VE YUNAN HAYVANSEVERLER İPSALA’DA BULUŞTU

HAYVAN SEVGİSİ SINIR TANIMADI

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ:

Σε κοινή φιλοζωική δράση

Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων – «Τα ζώα δεν έχουν Σύνορα»

“Τα ζώα δεν έχουν σύνορα” (neakriti.gr)

«Τα ζώα δεν έχουν Σύνορα» (cretablog.gr)

Ελληνοτουρκικό ψήφισμα διαμαρτυρίας για την γενεοκτονία των αδέσποτων της Ρουμανίας

Ελληνοτουρκικό συνέδριο για τα δικαιώματα των ζώων

 

ΒΙΝΤΕΟ ΕΝΑΡΞΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ:

 

ΚΥΝΟΚΟΜΕΙΟ İPSALA

19.9.13

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 4 Οκτωβρίου τρέχοντος έτους, η Τούρκικη Ομοσπονδία ΗΑΥΤΑΡ ,η μεγαλύτερη της χώρας, προσκαλεί την Πανελλαδική Φιλοζωική & Περιβαλλοντική Ομοσπονδία καθώς και την Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία ,σε μια κοινή συνάντηση στα ΙΠΣΑΛΑ ,με σκοπό την σύσφιξη του φιλοζωικού κινήματος και την χάραξη αλληλέγγυων γραμμών σε κοινά προβλήματα.

Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ μέσα στα πλαίσια της καλής γειτονίας και της μέχρι σήμερα άψογης συνεργασίας σε θέματα ενημέρωσης & γνώσης, θα παρευρεθεί με εκπροσώπους από 5 σωματεία της :2 συνοριακά (Αλεξανδρούπολης, Διδυμότειχου) & 3 Κεντρικής Ελλάδας (Βόλου, Βέροιας Σερρών).

Οι Εκπρόσωποι της θα μιλήσουν για θέματα φιλοζωίας και περιβάλλοντος  .

Θα καλύψουν :

Νομοθεσία Ζώων Συντροφιάς  -κ. Βάσω Τάκη, Δικηγόρος –Βέροια

Δημοτικά Καταφύγια .Θέσεις-Δράσεις της Ομοσπονδίας -κ. Ζωή Κοντού –Σέρρες

Αδέσποτα Ζώα. Δράσεις Συνοριακών μας Συλλόγων-κ. Δ.Πετροβιτς –Αλεξανδρούπολη, κ.

Ζωή Δημητρίου –Διδυμότειχο

Λίμνες & Βιότοποι της Κεντρικής& Βόρειας Ελλάδας-κ. Κώστας

Βλαχόπουλος, Περιβαλλοντολόγος-Βόλος

 

Πιστεύοντας ότι η Ζωή & τα Ζώα δεν έχουν πατρίδα ,συνεχίζουμε μια καλή συνεργασία & ευελπιστούμε να υποδεχτούμε τους Φίλους & Συνεργάτες μας της ΗΑΥΤΑΡ του χρόνου στην Ελλάδα.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *