Προς:

  • ΕΝΩΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Κοινοποίηση

  • Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Θέμα: Δεσποζόμενα Ζώα Συντροφιάς σε ΣΟΑ, ΣΟΜΥ, ΣΟΕΠΟΠ, και ΚΑΑΥ

Αξιότιμοι κ.κ.,

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία έλαβε γνώση της επιστολής σας από 28/5/2015 προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, σχετικά με την απαγόρευση κατοικιδίων σε ΣΟΑ, ΣΟΜΥ, ΣΟΕΠΟΠ καθώς και σε ΚΑΑΥ (είτε σε παραθεριστικές περιόδους είτε τον υπόλοιπο χρόνο κάνοντας χρήση των οικημάτων των ΚΑΑΥ ως ξενώνες).

Προφανώς έχετε απόλυτα δίκιο στις αιτιάσεις, η συγκεκριμένη απαγόρευση είναι απολύτως παράνομη και συνηγορούμε στην άμεση ανάκληση της, καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα κινηθούμε νομικά.

Τέλος, μας θλίβει η τραγική έλλειψη φιλοζωίας που επιδεικνύει το ΓΕΣ με την εν λόγω διαταγή του.

Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στο Γενικό Επιτελείο Στρατού, το οποίο αναδεικνύει τον σεβασμό του στις Αρχαιοελληνικές πολεμικές παραδόσεις με το εύστοχο «Ελεύθερον το Εύψυχον» ρητό του, την μεγάλη αγάπη που έτρεφαν οι αρχαίοι Έλληνες για τα κατοικίδιά τους, και την ιστορική τιμή που επεφύλαξαν σε ένα από αυτά, ένα σκύλο συγκεκριμένα, ο οποίος αφού μετείχε στη Μάχη του Μαραθώνα δίπλα στον οπλίτη-ιδιοκτήτη του, αποθανατίστηκε μαζί με τον ιδιοκτήτη του στην Ποικίλη Στοά. Είναι λυπηρό ότι ενώ οι αρχαίοι Έλληνες μαχητές απέδιδαν τέτοιες τιμές στα κατοικίδιά τους, το ΓΕΣ να απαγορεύει στους σύγχρονους συνεχιστές του ακόμα και το να διατηρούν ζώα εντός των κατοικιών τους.

Με εκτίμηση

Για την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (54 Σωματεία) και την

Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 130 Ζωοφιλικών Σωματείων

Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *