Στις 02 Μαρτίου  στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αρχανών -Ρούβας – Γουβών  https://www.facebook.com/kpearhanwn/photos/a.1955335358082086.1073741861.1718330538449237/1955338741415081/?type=3&theater πραγματοποιήθηκε Εσπερίδα  με οργανωτές τους υπεύθυνους του Κ.Π.Ε. με θέμα ” Η ζωή στο δρόμο είναι δύσκολη”  με θέμα τα αδέσποτα.
Στην Εσπερίδα είχαν κληθεί για να μιλήσουν η Πρόεδρος  της Π.Φ.Π.Ο  Αναστασία Μπομπολάκη και   και Γραμματέας της ΠΦΠΟ και Προεδρος της ΖΩΦΟΡΟΣ Μαρία Χουστουλάκη .
Το θέμα της κας Μπομπολάκη ήταν ” Το νομικό πλαίσιο για την προστασία των Ζώων στην Ελλάδα – αναδρομή στις φιλοσοφικές αναζητήσεις για τα Δικαιώματα των Ζώων ” .
Η ομιλία της κας Χουστουλάκη είχε τίτλο ” Τα αδέσποτα ζώα είναι τα θύματα  και οι ανεύθυνοι κηδεμόνες οι θύτες .Δράσεις της ΠΦΠΟ και της ΖΩΦΟΡΟΥ ” .
Η Εκπαιδευτικος Βασιλικη Ραχωνη της ΖΩΦΟΡΟΣ   /Η Ψυχολογος Ελενη Καζαντζακη που αναφερθηκε στην ψυχολογια των παιδιων για την ΖΩΦΟΡΟΣ
Η Εσπερίδα σημείωσε μεγάλη επιτυχία  , την παρακολούθησε δε πολύς κόσμος και μεγάλος αριθμός μαθητών .
Ιδιαίτερη αναφορά θα θέλαμε να κάνουμε στην ομιλία της Αναπληρώτριας Προϊσταμένης του Τμήματος Κτηνιατρικής Ηρακλείου  και μεταπτυχιακής φοιτήτριας Βιοηθικής κας Σοφίας Λαμπρινίδη με θέμα  “Η ηθική αξία των ζώων ” .
Σημαντική ήταν και η ομιλία της κας Πόπης Μπαξεβάνη , εξωτερικής συνεργάτιδας του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας με θέμα ” Δηλητηριασμένα δολώματα : παράπλευρες απώλειες”.
Τον τόνο στην εκδήλωση έδωσαν οι Σκύλοι ανίχνευσης δηλητηριασμένων δολωμάτων  η Καρίνα και η Ντάικα ,  που παρευρέθηκαν με τους χειριστές τους .
Και βέβαια οι μαθητές που παρουσίασαν δράσεις τους για τα ζώα .
Να συγχαρούμε την ομάδα  εκπαιδευτικών του Κ.Π.Ε για τις ευαισθησίες τους, τις ποικίλες δράσεις τους για τα παιδιά  και για την οργανωτική αρτιότητα της Εσπερίδας
 
 

Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *