Οι δράσεις του δήμου Ηρακλείου για τα αδέσποτα!

 

Σε συμφωνία συνεργασίας  κατέληξαν  σήμερα ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου υπεύθυνος για το κυνοκομείο Πέτρος Ινιωτάκης με τον Πρόεδρο του Κτηνιατρικού Συλλόγου Κρήτης κ. Γιώργο Πιπεράκη.

Πιο συγκεκριμένα, ο Κτηνιατρικός Σύλλογος θα ενισχύσει όλες τις δράσεις που περιλαμβάνει το ολοκληρωμένο πρόγραμμα που έχει ξεκινήσει ο Δήμος και αφορά:

-ενημέρωση μαθητών σε σχολεία

-προγραμμα στειρώσεων

-εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης της κοινωνίας και των πολιτών

-ανάπτυξη ταϊστρών και ποτιστρών σε επιλεγμένα σημεία της πόλης.

– συνεργασία με την αστυνομία για τον περιορισμό των εγκαταλλείψεων

– ταυτοποίηση μέσω ηλεκτρονικής σήμανσης του συνόλου των αδεσπότων

Ο παραπάνω σχεδιασμός θα είναι πενταετής και για τον πρώτο χρόνο ο κ. Πιπεράκης δήλωσε ότι θα παρέχει ο Σύλλογος τουλάχιστον 500 στειρώσεις στο Δήμο Ηρακλείου καθώς και σημαντικές ποσότητες ζωοτροφών, εμβολίων και 2 scaner.

Ο κ Ινιωτάκης αφού ευχαρίστησε τον κ. Πιπεράκη και στο πρόσωπο του τους Κτήνιατρους όλης της Κρήτης για την τεράστια συμβολή τους, ανακοίνωσε ότι τη Δευτέρα κατατίθεται στην Κτηνιατρική Υπηρεσία της Περιφέρειας Κρήτης ο πλήρης φάκελος για την πιστοποίηση του Δημοτικού Κτηνιατρείου Ηρακλείου που βρίσκεται στο Δημοτικό Κυνοκομείο και που θα δώσει τη δυνατότητα υλοποίησης μεγάλου αριθμού στειρώσεων που σήμερα, λόγω μη λειτουργίας του δημοτικού Κτηνιατρείου, είναι ανέφικτος.

Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *