Η ΖΩΦΟΡΟΣ ΚΡΗΤΗΣ προκειμένου να περιορίσει τις γεννήσεις στα ιδιόκτητα ζώα οι οποίες και ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για τα αδέσποτα ζώα , ζητάει την βοήθεια και την επαγρύπνηση των φίλων της.

Βάσει το νόμου 4039/12 όποιος δεν έχει που να διαθέσει τα κουτάβια ή τα γατάκια που γεννούν κατοικίδια τους για όποια σκοπό και αν τα έχουν αυτά, φύλακες, ποιμενικά κλπ τους , οφείλει να τα στειρώνει.

Αν δεν το κάνει τότε διώκεται και ποινικά και διοικητικά , αν αποδειχθεί οτι εγκατέλειψαν τα νεογέννητα ή δεν έχουν αποδεδειγμένα που να τα διαθέσουν.

Όταν λοιπόν παρατηρήσετε ένα έγκυο ιδιόκτητο κατοικίδιο θα θέλαμε να μας ενημερώνετε ώστε να μεριμνήσουμε εμείς μαζί μαζί τις αρμόδιες αρχές για την εφαρμογή του νόμου. Δεν είναι ανάγκη να έχει γεννήσει το ζώο για να μας ειδοποιήσετε.(zophoros@yahoo.gr)

Βεβαίως και όταν δείτε κουτάβια ή γατιά νεογέννητα, από ιδιόκτητα ζ ώα, ή και κάπως μεγαλωμένα να μας ενημερώνετε επίσης.

Με την βοήθεια όλων σας και την δική μας συμβολή ας προσπαθήσουμε και με αυτό το τρόπο να περιορίσουμε τις ανεξέλεγκτες γεννήσεις ζώων αλλα βασικα την ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ!

Η κοινωνία μας και ο σημερινός πολιτισμός μας δυστυχώς δεν είναι φίλα προσκείμενος με τα ζώα. ΖΩΦΟΡΟΣ http://zophoros.ga/

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΠΟΥ ΒΕΒΑΙΩΝΟΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ.

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η επισήμανση οτι τα πρόστιμα βεβαιώνονται με κάθε πρόσφορο τρόπο π.χ μάρτυρες , στην περίπτωση που το αστυνομικό όργανο δεν είναι αυτόπτης μάρτυρας , ως εκ τούτου και αυτά της μόνιμης αλυσόδεσης και της εγκατάλειψης ζώων  από τον οδηγό σε τροχαίο δυστύχημα.

Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *