Προς: Δήμαρχο Νέας Προποντίδας κ.Εμμανουήλ Καρρά
Κοινοποίηση: Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, ΥΠΑΑΤ
Θέμα: Διαχείριση αδέσποτων ζώων στα διοικητικά όρια του Δήμου σας

 

 
Αξιότιμε κ. Δήμαρχε

 
1. Η Ομοσπονδία μας έλαβε μήνυμα από επισκέπτη της περιοχής σας ο οποίος κατοικεί μόνιμα στο εξωτερικό (τα πλήρη στοιχεία του είναι στη διάθεσή σας) ο οποίος επισκέφθηκε το Σεπτέμβριο 2015 την περιοχή της Νέας Ποτίδαιας όπου και συνάντησε πλήθος αδέσποτων ζώων (κυρίως σκυλιών) σε πολύ άσχημη κατάσταση όπως μας περιγράφει στην επιστολή του.

2. Σε συζητήσεις του με κατοίκους της περιοχής πληροφορήθηκε ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα διαχείρισης των ζώων από τις Δημοτικές αρχές.

3. Όπως γνωρίζετε, η διαχείριση και φροντίδα των αδέσποτων ζώων είναι ευθύνη του Δήμου εντός του οποίου βρίσκονται τα ζώα (Ν. 4039/2012, όπως τροποποιήθηκε από τον Ν.4235/2014, ειδικά το Άρθρο 9 στο οποίο περιγράφονται οι ευθύνες και τα μέτρα που υποχρεούται να λάβει κάθε Δήμος).

4. Συνημμένα σας αποστέλλουμε επιγραμματικά τις υποχρεώσεις σας, με τον πλέον ανέξοδο τρόπο για δημότες και προϋπολογισμό.

5. Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για ποια μέτρα/ενέργειες από τις περιγραφόμενες στο Ν.4039/2012, Άρθρο 9 έχει προχωρήσει μέχρι τώρα ο Δήμος σας.

 

 
Με εκτίμηση,

 

Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (50 Σωματεία)
και
Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 130 Ζωοφιλικών Σωματείων

 

 

προτάσεις ΠΦΠΟ για Δήμους (doc)

Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *