Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα στειρώσεων από τον εθελοντικό ευρωπαϊκό οργανισμό ΕΤΝ και τον Φιλοζωικό Όμιλο Σερρών, σε χώρο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών από 7 έως 20 Σεπτεμβρίου 2015 κάνοντας χρήση της τελευταίας υπουργικής απόφασης του Ιουλίου του 2015 ( ΦΕΚ 1486/16.07.2015)

Με θλίψη παρακολουθούμε το κυνήγι μαγισσών, που αναλώνεται για μια ακόμη φορά ο Π.Κ.Σ αντί να συνδράμει στην προσπάθεια του περιορισμού του άθλιου φαινομένου των αδέσποτων ζώων ως θα όφειλε, αντί να στέκεται δίπλα στα φιλοζωικά σωματεία  και όχι να τα διώκει με καταγγελίες, οι οποίες ουδεμία νομική βάση έχουν.

Καλά θα ήταν ο Π.Κ.Σ να μην μιλά για παρανομίες γιατί στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί.

Και μόνο το γεγονός ότι 3 χρόνια τώρα μετά την ψήφιση της σχετικής διάταξης του νόμου 4039/12  παρανομούν αρνούμενοι να παραδώσουν στο Υπουργείο τα στοιχεία της βάσης δεδομένων που κατέχουν, ποιώντας την νήσσα, θα έπρεπε να ήταν αρκετό για να μη μιλούν για παρανομίες και μάλιστα ανύπαρκτες  άλλων .

Επίσης παρανομούν μη καταγράφοντας αρκετοί εξ αυτών  στην ανωτέρω βάση  την ηλεκτρονική σήμανση των πελατών τους, ως ο νόμος ορίζει, συμβάλλοντας έτσι στην εγκατάλειψη των κατοικιδίων.

Μακρύς ο κατάλογος των παρατυπιών τους.

Στο πρόγραμμα αυτό του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών, το οποίο αποτελεί μια μεγάλη κοινωνική προσφορά για την ευρύτερη περιοχή , στειρώθηκαν, εμβολιάστηκαν κατά της λύσσας, αποπαρασιτώθηκαν, καταγράφηκαν και σημάνθηκαν ηλεκτρονικά 549 αδέσποτα ζώα!

Τα ζώα περισυλλέχθηκαν από όλες σχεδόν της περιοχές της Περιφέρειας Σερρών ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι οι Δήμοι  Βισαλτίας και Σιντικής  διέθεσαν όχημα για τη μεταφορά των αδέσποτων ζώων της επικράτειά τους.

Τα ζώα που πέρασαν από το πρόγραμμα φωτογραφήθηκαν, καταγράφηκαν και σημάνθηκαν ηλεκτρονικά ενώ τα αρχεία που δημιουργήθηκαν θα κατατεθούν στους εκάστοτε δήμους για να δημιουργήσουν τα δικά τους μητρώα καταγραφής όπως υποχρεούνται από το νόμο!

Όλο αυτό το τεράστιο έργο πραγματοποιήθηκε από πολίτες-εθελοντές δίνοντας δείγματα γραφής στους καθ’ ύλην αρμόδιους!

Καλούμε τα μέλη του  Π.Κ.Σ να ξεπεράσουν  τις στείρες  εμμονές τους , να συνεργαστούν  με τους ευρωπαίους συναδέλφους τους και τα φιλοζωικά σωματεία για το καλό των ζώων και της χώρας.

Από μια τέτοια στάση μόνο κερδισμένοι θα βγουν.

Κερδισμένοι στην συνείδηση του κόσμου, ότι πράγματι τους ενδιαφέρουν τα ζώα και η Ελλάδα και όχι τα οικονομικά τους συμφέροντα.

Εμείς τους καλούμε να σταθούν δίπλα μας και όχι απέναντί μας , τους καλούμε σε συνεργασία για το κοινό καλό , να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων  και να συνεργαστούν με τους ξένους συναδέλφους τους και τους φιλοζωικούς φορείς .

Αυτό επιτάσσουν οι καιροί και η ηθική .

 

Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (50 Σωματεία) και

Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 130 Ζωοφιλικών Σωματείων

Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *