Τη Ζήνα την είχαν βρει εθελοντές της Ζωφόρος, τυχαία, το Γενάρη του 2014 σε περιοχή του Ηρακλείου Κρήτης, σε αυτή την άθλια κατάσταση, δεμένη με βαριά αλυσίδα, σε ένα ξύλινο σπιτάκι σε ένα χωράφι απέναντι από το υπερπολυτελές σπίτι του ιδιοκτήτη της. Παρά τις συστάσεις -προφορικές & έγγραφες- στον ιδιοκτήτη, εκείνος ποτέ δε συμμορφώθηκε για την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής του ζώου, αντίθετα τόνιζε πως το ζώο έχει «γεράσει και θα πεθάνει όπως κ ο δικός του πατέρας πριν λίγο» και έτσι το σωματείο προέβηκε σε καταγγελία και εισαγγελική αφαίρεση του ζώου, ώστε να το σώσει.
Αυτή τη στιγμή το ζώο βρίσκεται υπό την προσωρινή επιμέλεια του σωματείου και εκκρεμεί δίκη ώστε να αφαιρεθεί οριστικά η επιμέλειά της από τον ιδιοκτήτη της.
Οι φωτογραφίες “μιλούν” …μόνες τους.

16/4/2014: η Ζήνα οταν βρέθηκε…
17/4/2014: Έξω απ’ το κτηνιατρείο
17/5/2014: Η Εθελόντρια μας που το φροντίζει!

Για τη Ζήνα ένα 10 χρονο ημίαιμο λυκόσκυλο, που είχε βρεθεί το Γενάρη του 2014 σε άθλια κατάσταση, δεμένη, υποσιτισμένη, άρρωστη από δερματική πάθηση (γενικευμένη μυκητιασική δερματίτιδα Malassezia) καταδικασμένη από τον ιδιοκτήτη της σε παθητική κακοποίηση, αφού ο ίδιος δεν έκανε καμιά ενέργεια για τη βελτίωση της ζωής της, χρειάστηκε μόνο ένας μήνας φροντίδας και αγάπης ώστε να αρχίσει να βελτιώνεται η κατάσταση της και να ξαναγίνεται κανονικό υγιές και χαρούμενο σκυλί. Σε 4 μήνες η Ζίνα ήταν εντελώς καλά, 4 μήνες μόνο… και ειναι ένα “άλλο” ζώο!

Μετά από πολύ αγάπη, φροντίδα, ειδικά μπάνια, φαρμακευτική αγωγή καλό φαγητό και βιταμίνες, αλλά και συνεργασία με το κυνοκομείο Ηρακλείου και τα φιλότιμα στελέχη του, η Ζήνα δεν θυμίζει τίποτα πια από εκείνο το υποσιτισμένο, άρρωστο ταλαίπωρο ζώο που κοιτούσε με βλέμμα που εκλιπαρούσε για βοήθεια. Είναι ένα ΥΓΙΕΣΤΑΤΟ ΧΑΔΙΑΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑΡΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΧΟΥΛΟ ΖΩΟ, με μεγάλη επιθυμία για ζωή.

 

20/12/2014: η Ζήνα επανήλθε πλήρως!

Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *