Στις 17.03.2014 πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Ομοσπονδίας μας στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τον Επικεφαλής του Τμήματος για θέματα Ευζωίας Ζώων, Andrea Gavinelli και με τον Συντονιστή Πολιτικής Ευζωίας Ζώων, Paolo Felice DALLA VILLA .

Στην συνάντηση αυτή επιδόθηκε επιστολή μας με κύρια θέματα τα βαρελόσκυλα, τις δηλητηριάσεις των ζώων, τις ανεξέλεγκτες γέννες των ιδιόκτητων κατοικίδιων και τα παραγωγικά ζώα.

Η συνάντηση ήταν εξαιρετικά εποικοδομητική και έγινε διεξοδική αναφορά εκ μέρους μας της κατάστασης των ζώων συντροφιάς και φάρμας στην χώρα μας.

Ο Επίτροπος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα σκυλιά στα βαρέλια και συζητήθηκε το θέμα των επιπτώσεων στον τουρισμό.

Από τον κ. Gavinelli ζητήσαμε να συνδράμει στην πανελλαδική καμπάνια που ετοιμάζει η Ομοσπονδία μας για τα δεμένα ζώα και τα ζώα στα βαρέλια ήταν δε ενήμερος για την κατάσταση των ζώων φάρμας για τα οποία η χώρα μας έχει ήδη καταδικαστεί λόγω μη εφαρμογής της ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

Από την συνάντηση φάνηκε ότι η λύση στο θέμα του υπερπληθυσμού των αδέσποτων στην Ευρώπη είναι ακόμη πολύ μακρυά αλλά ότι καταβάλλεται προσπάθεια να διαμορφωθεί ΕΕ νομοθεσία για τα ζώα συντροφιάς και ένας ενιαίος τρόπος αντιμετώπισή τους από τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. ιδιαίτερα σε αυτά με αποκλίνουσα συμπεριφορά.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους τα κατοικίδια στις χώρες -μέλη της Ε.Ε. είναι πάνω από 100.000.000 η δε μέθοδος της στείρωσης των αδέσποτων ζώων φαίνεται για διάφορους λόγους να έχει αποτύχει να περιορίσει τον υπερπληθυσμό τους.

Τέλος ενημερωθήκαμε ότι στις 18 Μαρτίου 2014 (δηλαδή την επόμενη μέρα) σε συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα τίθετο προς ψήφιση η γνωμοδότηση της Επιτροπής Αγροτικής Ανάπτυξης με θέμα τα αδέσποτα ζώα στις χώρες-μέλη.

Η Ομοσπονδία ενεργώντας άμεσα απέστειλε στους Ευρωβουλευτές μας μέλη της επιτροπής αυτής κ. Γ. Παπαστάμκο και Σ. Δανέλη επιστολή με τις θέσεις της πάνω στο θέμα των αδέσποτων στην Ελλάδα και τις προτάσεις μας για την λύση του.

Σύμφωνα με σημερινές πληροφορίες μας η γνωμοδότηση αυτή υπερψηφίστηκε με ψήφους 21 υπέρ και 4 κατά.

Η νέα ευρωβουλή που θα προκύψει από τις επερχόμενες ευρωεκλογές και οι Επιτροπές της θα ασχοληθούν με τα θέματα που έθεσε η γνωμοδότηση της Επιτροπής Αγροτικής Ανάπτυξης για τα αδέσποτα.

Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *