Στα πλαίσια των συναντήσεων της Ομοσπονδίας WWW.PFPO.GR  και της ΖΩΦΟΡΟΥ για το επικείμενο νέο νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς επικοινώνησε μαζί μας ο βουλευτής Ηρακλείου κ Ηγουμενιδης για ενημέρωση του επί του θέματος:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση Νίκου Ηγουμενίδη με την Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία & την Ζωφόρο Κρήτης

Το ζήτημα της αντιμετώπισης των αδέσποτων ζώων και της κακοποίησης τους, καθώς και μια σειρά από πλευρές που αφορούν την προστασία των ζώων συντροφιάς συζητήθηκαν στην πρώτη συνάντηση γνωριμίας του Νίκου Ηγουμενίδη με την Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία & με την Ζωφόρο Κρήτης.

Με την αφορμή του νομοσχεδίου που επίκειται να κατατεθεί από την Κυβέρνηση για τα ζώα συντροφιάς, ο Νίκος Ηγουμενίδης ζήτησε ενημέρωση από την Ομοσπονδία η οποία με άμεσο τρόπο ανταποκρίθηκε στο αίτημα του βουλευτή Ηρακλείου παρέχοντας πολύτιμες πληροφορίες. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης και συμμετείχαν η Πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας κα Νατάσα Μπομπολάκη, το μελος του Δ.Σ της Ομοσπονδίας κα Όλγα Λιάρα , και η κα Μαρία Χουστουλάκη από την Ζωφόρο, το φιλοζωϊκό σωματείου στο Ηράκλειο και μέλος της Ομοσπονδίας.

Μεταξύ άλλων, ο Νίκος Ηγουμενίδης ενημερώθηκε για την σημερινή απουσία ουσιαστικού ελέγχου και εποπτείας στο ζήτημα της προστασίας των ζώων συντροφιάς, την ανεπάρκεια που παρουσιάζει η αρμοδιότητα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, τις απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης που επικρατούν κατά κανόνα στα δημοτικά κυνοκομεία, αλλά και για το ζήτημα και τα οφέλη της υποχρεωτικής στείρωσης για την αντιμετώπιση των αδέσποτων που, όπως χαρακτηριστικά τονίστηκε, «δεν πέφτουν από τον ουρανό, αλλά εγκαταλείπονται στην πρώτη δυσκολία».

Ο Νίκος Ηγουμενίδης από την πλευρά του υπογράμμισε τις ακόλουθες πτυχές στις οποίες χρειάζεται το επόμενο διάστημα να δοθεί έμφαση: Πρώτον, τον καθορισμό της αποτελεσματικότητας και τήρησης των προδιαγραφών λειτουργίας όλων των κυνοκομείων της χώρας. Δεύτερον, την λειτουργία των αρμόδιων κτηνιατρικών υπηρεσιών ως επιστημονικών συμβούλων για την τοπική αυτοδιοίκηση. Τρίτον, την ταυτόχρονη παραλαβή, μαζί με τα υπόλοιπα έγγραφα, ιατρικών οδηγιών για τα οφέλη υγείας από την αναγκαιότητα στείρωσης των ζώων συντροφιάς. Τέταρτον, τον σαφή καθορισμό λειτουργίας μητρώου εκτροφέων.  Πέμπτον, την εντατικοποίηση ελέγχων για την εισαγωγή των ζώων από το εξωτερικό ενάντια στην παράνομη εμπορία τους. Έκτον, την ενεργοποίηση του πιστοποιητικού ιχνηλασιμότητας που μέχρι σήμερα παραμένει στα χαρτιά.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης ευχαρίστησε θερμά για την εμπεριστατωμένη ενημέρωση και δεσμεύτηκε για την επόμενη συνάντηση με την κατάθεση του νομοσχεδίου.

Το Γραφείο Τύπου

Ηράκλειο, 16.4.2021

Nίκος Ε. Ηγουμενίδης
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ηρακλείου Κρήτης

Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *