Παραθέτουμε αυτούσιο το Δελτίο Τύπου του Καλλιτεχνικοί Σχολείου Ηρακλείου .μετά την Επίσκεψη της ΖΩΦΟΡΟΣ & ΠΦΠΟ δια του Δήμου Ηρακλείου ,στους χώρους του Σχολείου & του καταφυγίου της περιοχής Gouves Animal Shelter .

Δελτίο τύπου για τις Φιλοζωϊκές δράσεις του Καλλιτεχνικού σχολείου Ηρακλείου

Το Καλλιτεχνικό Σχολείο Ηρακλείου ευχαριστεί θερμά την κα  Παπαδάκη Χρυσούλα και την κα Ειρήνη Κυριακούδη, μέλη της εθελοντικής ομάδας Ζωφόρος και της Πανελλαδικής Φιλοζωικής & Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας,  για την επίσκεψή τους και την ενημέρωση που προσέφεραν στους μαθητές των τμημάτων γ2 Γυμνασίου και  β1, β2 και β3Γυμνασίου για το σεβασμό στα κατοικίδια και στα άγρια ζώα την Πέμπτη 02 Μαρτίου 2023.

Το πρόγραμμα που παρουσιάστηκε στους μαθητές ήταν « Άνθρωποι και Ζώα: Συγκάτοικοι στον ίδιο πλανήτη». Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τις ιδανικές συνθήκες διαβίωσης των οικόσιτων ζώων, τις ανάγκες τους καιτα μέτρα προστασίας για τη μείωση των αδέσποτων ζώων. Τα παιδιά εκδήλωσαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις ανάγκες που έχουν τα ζώα και τον τρόπο κάλυψής τους, μοιράστηκαν προσωπικές τους εμπειρίες με τα κατοικίδιά τους και εξέφρασαν απορίες τους. Πολύτιμος βοηθός στην προσπάθεια ευαισθητοποίησής τους ήταν ο τετράποδος Όσκαρ,  ο οποίος καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος τριγύριζε στο χώρο και απολάμβανε τα τρυφερά χάδια και την αγάπη των παιδιών. Ο άψογος χαρακτήρας του λειτούργησε ενθαρρυντικά ακόμη και για τους μαθητές που εξέφρασαν την ύπαρξη κάποιας φοβίας με τα σκυλιά. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με επίσκεψη του τμήματος β3 Γυμνασίου στο Gouves Animal Shelter, όπου ήρθαν σε επαφή με τα ζώα που φιλοξενούνται στο χώρο.

Το Καλλιτεχνικό Σχολείο δραστηριοποιείται επί σειρά ετών σε προγράμματα φιλοζωίας . Υπεύθυνες καθηγήτριες για το έτος 2022-2023 και το πρόγραμμα «Τετράποδες αγκαλιές» είναι οι: Καλουδιώτη Μαρία, Σφακιανάκη Μαριάννα και Πανιεράκη Ειρήνη.

Οι δράσεις μας συνεχίζονται….

 

Η διευθύντρια

 

Καλουδιώτη Μαρία

 

Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *