ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

1.

Δειτε εδω το σχετικο αρθρο του προγραμματος ΣΥΜΒΙΩΝΩ ΜΕ ΤΑ ΖΩΑ ΓΥΡΩ ΜΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μαθητές και μαθήτριες σε δεκατρία δημοτικά σχολεία της πόλης του Ηρακλείου παρακολουθησαν 2 εβδομάδες από τη Δευτέρα 15 μέχρι Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου το πρόγραμμα «Συμβιώνω με τα Ζώα γύρω μου» με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση τους σε θέματα που αφορούν τη σχέση μας με τα ζώα. Το εγκεκριμένο από το Υπ. Παιδείας πρόγραμμα υλοποιείται από την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία , σε συνεργασία με την ΖΩΦΟΡΟΣ Κρήτης και το Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων Α΄/θμιας Εκπ/σης Ηρακλείου υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου.
Στόχος της παρουσίασης – συζήτησης στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από 1750 παιδιά είναι να ενημερωθούν υπέυθυνα, αλλά και να αναρωτηθούν μέσα από την καλλιέργεια της κριτικής σκέψης για τη σχέση του ανθρώπου με τα ζώα, να δημιουργήσουν τη δική τους στάση και να πάρουν πρωτοβουλίες ώστε να μπορούν πραγματικά να συμβάλλουν στην ευρύτερη αλλαγή της σχέσης μας με τα ζωα. Υπεύθυνη του προγράμματος «Συμβιώνω με τα Ζώα γύρω μου» είναι η Μελίτα Λαζαράτου – ψυχολόγος με μεταπτυχιακή ειδίκευση στην εφαρμοσμένη συμπεριφορά κι ευημερία ζώων.

3.
Το πρόγραμμα Συμβιώνω με τα Ζώα γύρω μου ( https://sumvionometazoa.wordpress.com/ ) υλοποιείται σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα από το 2009 ξεκινώντας από την Κρήτη και ταξιδεύοντας σε σχολεία των νησιών του Αιγαίου, της Αττικής, της Θεσσαλονίκης, της Φθιώτιδας, της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας. Μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έχουν αγκαλιάσει το πρόγραμμα, το οποίο δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την οικονομική υποστήριξη επιχειρήσεων & ομάδων που αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα τέτοιου είδους δράσεων.

2.

Υποστηρικτές του προγράμματος που υλοποιήθηκε αυτές τις μέρες στο Ηράκλειο είναι το pet friendly Capsis Astoria Hotel ,ο Καφες Αθανασάκη ,το Faidra’s Grooming .και η ομάδα Εθελοντών του Δήμου Ηρακλείου.

Toυς Ευχαριστούμε Ολους και την Μελίτα που εθελοντικά προφέρει …

ΖΩΦΟΡΟΣ ΚΡΗΤΗΣ
WWW.ZOPHOROS.GA

Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *