ΕΚΔΛΗΛΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 3.4.16

 

Σχετικό Ρεπορτάζ του ΚΡΗΤΗ ΤV:

 https://www.youtube.com/watch?v=qNLgRsmKdAw&feature=youtu.be

 

.

Ολοκληρώθηκε η εκδήλωση του Δήμου Ηρακλείου στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου ,με όλα τα events να τραβούν την ιδιαίτερη προσοχή των παρευρισκομένων.

Αρχικά η ομιλία του Αντιδημάρχου κ.Ινιωτάκη Πετρου με επισημάνσεις στην άμεση σχέση Ηθικής και εγκατάλειψης ζώων στους δρόμους ,προτροπή σήμανσης των δεσποζόμενων ζώων προκειμένου να κλείσει η κάνουλα τροφοδότησης      DSCN9376      DSCN9387 DSCN9390      νέων αδέσποτων στους δρόμους του Δήμου μας.

Μετά η Εξαιρετική Ομιλία του Εισαγγελέα κ.Θεοφανίδη Σταθη με παραμέτρους και αναφορές στην συνειδησιακή και εκπαιδευτική διάσταση του θέματος μέσα από την εφαρμογή και κατανόηση του νόμου για μιά καλύτερη κοινωνία ανθρώπων. Παρευρίσκετο στην εκδήλωση &η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Ηρακλείου κ.Πολιτάκη αλλα και ο Διοικητής του Β Αστ. Τμήματος κ.Πικράκης.DSCN9378 - Αντίγραφοpolitistiko

Κατόπιν η ομιλία του Διευθυντή της Κτηνιατρικής Ηρακλείου κ.Σωμαρα Ζαχαρία ,η οποία εστίασε στις παρεμβάσεις της Περιφέρειας για την καταστολή του φαινομένου των αδεσπότων και στην εκπαίδευση που είναι αναγκαία στις μικρές ηλικίες .Αναφέρθηκε και στον πρώτο νόμο για τα ζώα ο οποίος θεσπίστηκε στην Κρητική πολιτεία το 1905.με ποινές φυλάκισης 6 μηνών τότε!

DSCN9370

Ο Πρόεδρος του Κτηνιατρικού Συλλόγου κ.Σπυριδάκης αναφέρθηκε στα πρακτικά θέματα που καλούνται στην πρώτη γραμμή οι κτηνίατροι να αντιμετωπίσουν για τις εγκαταλείψεις ζώων, που δεν επιβιώνουν πάνω απο 3 χρόνια -το πολύ- στους δρόμους.DSCN9383

Ενδιαφέρουσα και η ομιλία του Εκπροσώπου του Δικηγορικού Συλλόγου κ.Φανταουτσάκη 

DSCN9385

Η πραγματικά εξαιρετική αναφορά της ψυχολόγου κ.Ελένης Καζαντζάκη και συνεργάτη της ΖΩΦΟΡΟΣ ,έβαλε όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες όλη τη νεολαία στην αίθουσα. Είπε για τα θετικά αποτελέσματα που έχει η επαφή και σχέση με τα ζώα στα παιδιά,διαμορφώνοντας χαρακτήρες δυνατούς,με αυτοπεποιθηση και αλληλεγγύη για τις επόμενες κοινωνίες.

DSCN9387DSCN9391

Η κ.Δαριβιανάκη Ελευθερία εκπρόσωπος του συλλόγου Κωνσταντινοπολιτών αναφέρθηκε στην ιστορία ,την αγάπη,το σεβασμό  και το δέσιμο των κατοικιδίων απο παλαιοτάτων εποχών.

DSCN9377

Το παιδικό θέατρο του σωματείου της  ζώφιλης δρασης ηταν καταπληκτικό ,με εστίαση στην εγκατάλειψη και την υπευθυνότητα των κηδεμόνων ζώων.

 

Χορογραφίες από το καλλιτεχνικό Σχολείο Ηρακλείου και την υπεύθυνη κ.Μαρια Καλουδιώτη συνεπήραν τους συμμετέχοντες.DSCN9397

 

Παράλληλα στον αίθριο χώρο λάμβαναν χώρα επιδείξεις agility σκυλιών με τον θετικό εκπαιδευτή κ Ριτσόπουλο Πετρο.DSCN9402

 

Την εκδήλωση έκλεισαν Μουσικές απο διάφορα σχήματα και τον κ.Κωστή Μουδάτσο

DSCN9403

Όλη η εκδήλωση συντονίστηκε άψογα απο την ”δική μας” Αποστολια Μαγαλιού ,εργαζόμενη στην ΔΕΠΤΑΗ.

DSCN9375

 

Ενω συμμετείχαν και παρευρίσκοταν στο χώρο ,με ενημερωτικό υλικό και συμπαράσταση σε όλη την διοργάνωση τα φιλοζωικά σωματεία.

DSCN9360DSCN9363

Η εκδήλωση εκτός απο ενημερωτική για τον κόσμο που προσήλθε είχε σκοπό να συγκεντρώσει φάρμακα και τροφές για τα σκυλάκια του κυνοκομείου Ηρακλείου.

Και στην επόμενη εκδήλωση με δύναμη και καλύτερες συνθήκες κοινωνιών…

 

ΖΩΦΟΡΟΣ ΚΡΗΤΗΣ

 

Πως σχολίασε το Τύπος:

http://www.creteplus.gr/news/mia-ksexoristi-ekdilosi-gia-ta-adespota-sto-politistiko-162434.html

http://www.cretalook.gr/show/ekdilosi-gia-ta-adespota-sto-politistiko-synedriako-kentro-irakleiou.html

 

.

Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *