«Ό,τι δεν είναι άνθρωπος δεν είναι κατ’ ανάγκη αντικείμενο!»

Πλήθος καλλιτεχνών και όχι μόνο παραβρέθηκε χθες στο μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας στην συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση των τηλεοπτικών σποτ της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (Π.Φ.Π.Ο.) που πραγματοποιήθηκε στο «Αγγέλων Βήμα».

Οι διοργανωτές πολύ συνοπτικά αναφέρθηκαν στα φρικτά εγκλήματα, που συμβαίνουν στα ζώα, κυρίως στα κατοικίδια – είτε αυτά είναι αδέσποτα είτε οικόσιτα – αλλά και στα άγρια, στα ζώα εργασίας, στα παραγωγικά ζώα κ.ά. τονίζοντας την κρίση αξιών, που πλήττει την κοινωνία μας, καθώς και την ανυπαρξία φιλοζωικής κουλτούρας, ενώ επισημάνθηκε η ανάγκη για μεταστροφή των συνηθειών μας ακόμα και στην διατροφή μας.

Ο καθηγητής του Ε.Μ.Π. Θεοδόσιος Τάσιος συμμετείχε στην εκδήλωση.

Οι συντελεστές τόνισαν ότι μέσω της καμπάνιας, που φέρει τον τίτλο «Σταμάτα τώρα! Κοίταξε τα μάτια τους!», στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση του κοινού γι’ αυτό και κάλεσαν γνωστούς ηθοποιούς, τραγουδιστές, ποδοσφαιριστές ώστε να συμβάλλουν σε αυτό το εγχείρημα με την αναγνωριμότητα τους. Αυτά τα 8 σύντομα βίντεο θα διακινηθούν μέσω τωνν Μ.Μ.Ε. και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και καλείστε όλοι να συμβάλετε σε αυτό.

Ο Πάνος Καφφές συνεργάτης Π.Φ.Π.Ο. και ψυχή του εγχειρήματος επανειλημμένα αναφέρθηκε στην ενημέρωση, που προσφέρει το www.zoosos.gr, χάρη στο οποίο έχει καταφέρει να κρατήσει κάποια στατιστικά στοιχεία για τις κακοποιήσεις, όμως επισήμανε ότι αυτά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι ελάχιστα σε σχέση με όσα πραγματικά συμβαίνουν.

Η ομιλία του Πάνου Καφφέ συνεργάτη της Π.Φ.Π.Ο.

Η ομιλία της Νατάσας Μπομπολάκη προέδρου της Π.Φ.Π.Ο.

Η ομιλία της ηθοποιού Άννας Αδριανού

Η ομιλία της Μαρίας Χουστουλάκη γραμματέως της Π.Φ.Π.Ο.

Αμέσως μετά την παρουσίαση των σποτ στους συντελεστές προσφέρθηκαν βιβλία και ευχαριστήριες επιστολές, ενώ με την τιμητική διάκριση του επίτιμου μέλους της Π.Φ.Π.Ο. τιμήθηκαν η ηθοποιός Άννα Αδριανού για το φιλοζωικό της έργο και ο σκηνοθέτης Τάκης Ζερδεβάς.

Οι παρευρισκόμενοι έβαλαν την υπογραφή του στο ψήφισμα της Π.Φ.Π.Ο. ώστε η αναθεώρηση του Συντάγματος να περιλαμβάνει ειδικό άρθρο για τα δικαιώματα των ζώων.

Οι παραβρισκόμενοι ηθοποιοί, ποδοσφαιριστές, τραγουδιστές κ.ά. χάρη στις άοκνες προσπάθειες και της Γεωργίας Αγγελοπούλου, που είναι μια πολύτιμη συνεργάτης της Π.Φ.Π.Ο., έβαλαν και την υπογραφή τους στο ψήφισμα για την αναθεώρηση του Συντάγματος, ώστε να συμπεριληφθεί ξεχωριστό άρθρο σε αυτό για τα δικαιώματα των ζώων.

 

Ξεχωριστές παρουσίες

Ο καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Θεοδόσιος Τάσιος, βιβλία του οποίου προσφέρθηκαν στους συντελεστές των σποτ, μίλησε για το έργο που προσφέρει η Π.Φ.Π.Ο. στην καθυστερημένη – όπως είπε – ελληνική κοινωνία.

Ο κ. Τάσιος αναφέρθηκε σε αυτήν στην τραγωδία που συμβαίνει στη χώρα μας εις βάρος των άλλων έμβιων όντων. Εξήγησε ότι ο πνευματικός κόσμος της χώρας φέρει και αυτός ευθύνη για το έλλειμα φιλοζωικής κουλτούρας καθώς και η επιστήμη, ενώ επισήμανε πως νιώθει ευγνώμων για την πρόσκληση που δέχτηκε να συμμετάσχει στην εκδήλωση.

Η ηθοποιός Γωγώ Ατζολετάκη τόνισε μιλώντας στους παρευρισκόμενους ότι δεν είναι δυνατόν να αναφερόμαστε στα δικαιώματα κάποιων ζώων ενώ τα υπόλοιπα τα τρώμε και εξιστόρησε στο πως εκείνη και γιατί πριν από χρόνια αποφάσισε να σταματήσει να τρώει κρέας.

 

Δείτε εδώ την ομιλία της Γωγούς Ατζολετάκη

Στην εκδήλωση μίλησε και ο πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Νίκου ως εκπρόσωπος του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου ο οποίος ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την προστασία που προσφέρουν στα ζώα, τα οποία είναι δημιουργήματα του θεού, ενώ επισήμανε ότι ο άνθρωπος ως λογικό ον έχει υποχρέωση να τα φροντίζει.

«Σταμάτα τώρα! Κοίταξε τα μάτια τους!»

1. Για την υιοθεσία των κατοικίδιων ζώων

2. Για τα άγρια ζώα

3. Για την εγκατάλειψη των ζώων

4. Για όσα νιώθουν τα ζώα

5. Για τα δικαιώματα των ζώων

6. Για την στείρωση των κατοικίδιων ζώων

7. Για την κακοποίηση των ζώων

8. Για τα βαρελόσκυλα

 

ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ SPOT

 

Οι συντελεστές

Το εγχείρημα στηρίχτηκε αποκλειστικά στην εθελοντική προσφορά όσων συμμετείχαν και ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Π.Φ.Π.Ο. και τα γυρίσματα έγιναν σε χώρο που ευγενικά παραχώρησε η εταιρεία «ΕΨΙΛΟΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Γεωργία Ζώη – Ευάγγελος Τσιρώνης».

Ο ποδοσφαιριστής Στέλιος Γιαννακόπουλος μεταξύ εκείνων που πήραν μέρος στην καμπάνια ευαισθητοποίησης.

Τα κείμενα πάνω στα θέματα, που υποδείχτηκαν από την Π.Φ.Π.Ο., έχει γράψει η ηθοποιός και σεναριογράφος Άννα Αδριανού. Σκηνοθέτης είναι ο Τάκης Ζερδεβάς, οπερατέρ είναι ο Παναγιώτης Τσάγκας, οι οποίοι προσέφεραν και τον απαραίτητο τεχνικό εξοπλισμό, ενώ το μοντάζ έκανε ο Μάκης Φάρος.

Η Π.Φ.Π.Ο. απένειμε τιμητικές διακρίσεις στους συντελεστές.

Το μακιγιάζ επιμελήθηκαν οι μακιγιέζ Αλιφέρη Έστερ, Κολάση Μαρία, Πέτροβα Αγγελική και Τζαβάρα Αναστασία από τη Σχολή Freddy Makeup Stage. Στα γυρίσματα, στα οποία και θα εμφανίζονται, έλαβαν μέρος αφιλοκερδώς οι ηθοποιοί: Άννα Αδριανού, Σωκράτης Αλαφούζος, Γωγώ Ατζολετάκη, Γεωργία Ζώη, Γιώτα Κουνδουράκη, Μυριέλα Κουρεντή, Κωνσταντίνος Λάγκος, Υρώ Λούπη, Πηνελόπη Μαρκοπούλου, Άννα Μιχαήλου, Νίκη Σερέτη, Μαριάννα Τουμασάτου, Κατερίνα Τσάβαλου, Ελένη Φιλίνη, Σάννυ – Ελένη Χατζηαργύρη, οι ποδοσφαιριστές Στέλιος Γιαννακόπουλος και Αλέξανδρος Τζόρβας, ο στιχουργός Δημήτρης Ιατρόπουλος και ο τραγουδιστής Νίκος Κουρκούλης. Συντονιστής της όλης προσπάθειας από την Π.Φ.Π.Ο. ήταν ο Πάνος Καφφές.

Η Π.Φ.Π.Ο. ευχαριστεί θερμά όλους τους συντελεστές μεταξύ των οποίων είναι και η Έφη Τσεκμεζόγλου και η Χριστιάνα Μπεργκ που έφτιαξαν τις αφίσες καθώς και τις εταιρείες «KΑΜΠΥΛΗ» και «Σκλαβενίτης» που είναι χορηγοί της εκδήλωσης.

 

Πηγή: 8 σποτ για τα δικαιώματα των ζώων από την Π.Φ.Π.Ο. με διάσημους πρωταγωνιστές

Ti εγραψε ο Τυπος:

Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *