Εφη εθελόντρια διάσωσης:
15.2.2021 και μετά από ειδοποίηση στην
ΖΩΦΟΡΟΣ Πολιτισμός-Περιβάλλον-Ζωοφιλία
για σκυλιά στο Μυλοπόταμο Ρεθύμνου και αφού ενημερώθηκε η αστυνομία και ο εισαγγελέας πήγαμε με την Myranda Charalampaki και τον Bill Laboti στον χώρο μαζί με περιπολικό να δούμε την κατάσταση , με σκοπό την αφαίρεση των ζώων.
Αυτό που αντικρίσαμε ήταν τραγικό.
Τρία σκυλιά :τα δύο στην αυλή του σπιτιού χωρίς σπίτι ,χωρίς νερό, χωρίς φαγητό δεμένα με αλυσίδες τόσο βαριές σαν βαρυποινίτες μέσα στις λάσπες και την βροχή να τρέμουν!.
Το άλλο πιο πάνω σε ένα μαντρί στην ίδια κατάσταση.!
Το κλάμα όταν μας αντίκρισαν και όταν τα απελευθερώσαμε δεν μπορεί κανείς να το εξηγήσει με λόγια. Τα ζωα αφαιρέθηκαν με εντολή εισαγγελέα αφού κανόνισε όλα τα προβλεπόμενα η ΖΩΦΟΡΟΣ και ήταν σε συνεχή επαφή με την αστυνομία.
. Του ενός σκυλάκου, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, είχε σαπίσει το λουρί από τα νερά πάνω στο δέρμα του με αποτέλεσμα να έχει τεράστια πληγή. Τα δύο άλλα σκυλιά στην αυλή είναι εμφανώς τραγικά αδύνατα. Ενώ το άλλο στο μαντρί ήταν σε λίγο καλύτερη εξωτερική κατάσταση.
Μεταφέρθηκαν στον κτηνιατρείο του Κ.Δασκαλάκη όπου θα παραμείνουν σήμερα εκεί για να ελεγχθεί η κατάσταση των αιματολογικών εξετάσεων τους.
Τα δύο μικρόσωμα έδειξαν να μην έχουν ερλιχεια ενώ ο μαύρος αρσενικός έδειξε θετικός στην ερλιχεια.
Αύριο θα πάνε στο καταφύγιο την Bronx Familia Animal Shelter Hersonissos Crete NonProfit Organisation .
Τα ζώα θα εμβολιαστούν και θα τσιπαριστουν στο όνομα του καταφυγίου όπου υιοθετούνται από το καταφύγιο και θα παραμείνουν εκεί μέχρι να βρεθούν κατάλληλες υιοθεσίες και η πορεία τον ζώων θα ανεβαίνει στην σελίδα της BRONX
Το καφέ και το μπεζ είναι θηλυκά ,το μαύρο αρσενικό. Όλα μικρά σε ηλικία.
Τα έξοδα του κτηνιάτρου των ζώων τα αναλαμβάνει η ΖΩΦΟΡΟΣ.
Για όποιον θέλει να βοηθήσει οικονομικά στα έξοδα του κτηνιάτρου πρκλ να καταθέσει ότι ποσό στον ΙΒΑΝ GR . GR3101407880788002002012128 ALPHA BANK ΜΕ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΣ και είναι ο λογαριασμός της Ζωφόρου.
Αν κάποιος ενδιαφερθεί για κάποιο από αυτά τα πλάσματα να επικοινωνήσει μαζί μας.
Να ευχαριστήσω τον Γιώργο που χωρίς να μας γνωρίζει όταν ενημερώθηκε ήρθε με αμάξι για βοήθεια. Επίσης να ευχαριστήσουμε το αστυνομικό τμήμα Μυλοποτάμου και τον Διοικητή του ,για την άψογη συνεργασία .Ευχαριστούμε.
Έφη Κ.
Το σκυλάκι με αλυσίδες ”ΑΛΚΑΤΡΑΖ” φώτο από αυτόπτη μάρτυρα.
Τα σκυλάκια μετά την αφαίρεση τους με εντολή εισαγγελέα.

Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *