Στο Γυμνάσιο Τυλίσου αυτή τη φορά πήγαμε με τον Όσκαρ στις 26/4/23. Το πρόγραμμα παρακολούθησαν 40 μαθητές της Α και Γ τάξης .

Ο Δντης κ Ροδουσάκης Γιάννης & η εκπαιδευτικός κ.Αναστασάκη  Μαρία μας υποδέχθηκαν με μεγάλη διάθεση.   Τα παιδιά συμμετείχαν με  Εξαιρετικό ενδιαφέρον !

Μερικά σχόλια μαθητών στην καθηγήτρια τους κ Αναστασακη όταν τους ζητήθηκε να αναφερθούν στην εμπειρία τους αυτή (Έτσι διαμορφώνονται σιγά σιγά χαρακτήρες και Αξίες Ζωής…)  :

Η παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε στην τάξη μου με θέμα την ευαισθητοποίηση και τη φροντίδα των ζώων μου φάνηκε εξαιρετικά χρήσιμη και αναγκαία, προκειμένου να κατανοήσουμε όλοι μας ότι τα ζώα είναι ακριβώς σαν εμάς και είναι απαράδεκτο και ανεπίτρεπτο να τους συμπεριφερόμαστε σαν άψυχα αντικείμενα.

Επιπλέον, έμαθα την διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσω αν βρω ένα αδέσποτο ζωάκι στο δρόμο που χρειάζεται βοήθεια καθώς και να συγκρατώ τη ψυχραιμία μου σε περίπτωση που συναντήσω ένα επιθετικό ζώο εφαρμόζοντας μια άσκηση που υπήρξε στη παρουσίαση.

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω εσάς κυρία Αναστασάκη και την κυρία Χρυσούλα Παπαδάκη για την οργάνωση αυτής της καταπληκτικής και εκπαιδευτικής παρουσίασης που κατάφερε να μας συγκινήσει και να μας κάνει καλύτερους ανθρώπους απέναντι σε αυτές τις αθώες ψυχές!!

Κ.Μ.

=======================================================

Η ενημέρωση της κυρίας Παπαδάκη ήταν εξαιρετική!

Μας μίλησε για ποικίλα θέματα, ώστε να μας κάνει να αναλογιστούμε και να μπούμε στη θέση των αδέσποτων ζώων. Μας μίλησε επίσης και για τις ευθύνες που χρειάζεται να έχει ένας ιδιοκτήτης όταν γίνεται γονιός ενός σκύλου.

Η κυρία Παπαδάκη ασχολήθηκε και με το θέμα του πώς μπορούμε να πλησιάζουμε έναν σκύλο σωστά και πώς να ηρεμήσουμε έναν σκύλο που είναι έτοιμος να μας επιτεθεί.

Προσωπικά, μου άρεσε ιδιαίτερα αυτή η ενημέρωση, καθώς έμαθα αρκετά πράγματα που δεν ήξερα για τα αδέσποτα ζώα και επιπλέον, ένιωσα μεγάλη ενσυναίσθηση για τα ζώα αυτά. Ας μην ξεχάσουμε και τον σκύλο “Όσκαρ” όπου έκλεψε την παράσταση στο σχολείο μας.

-Γεωργία Κ.

========================

Η εμπειρία και τα σχόλια μου για την παρουσίαση  σχετικά με τα κατοικίδια

Εχθές ,μας επισκέφτηκε στο σχολείο μας μια ευχάριστη έκπληξη , η κυρία Χρυσούλα μαζί με το σκυλάκι της ,τον Όσκαρ μας μίλησαν για το πως θα πρέπει να φερόμαστε σωστά στα ζώα .

Ήταν πραγματικά μια υπέροχη εμπειρία και καθ’ όλη την διάρκεια της παρουσίασης την άκουγα με ενδιαφέρον ! Έμαθα  πολύτιμα και σημαντικά πράγματα ,μέσα από βιντεάκια και εικόνες  ,τα οποία με βοήθησαν πολύ να καταλάβω , από  μία άλλη προοπτική , την σοβαρότητα του προβλήματος των αδέσποτων ζώων . Επίσης κατάφερα να ταυτιστώ  με τους τετράποδους φίλους μας και να καταλάβω ότι και αυτά έχουν συναισθήματα και το μόνο πράγμα που θέλουν είναι η αγάπη !!

 Επιπρόσθετα, η επεξήγηση από μία ειδικό , και συγκεκριμένα από την κ. Χρυσούλα έκανε την παρουσίαση πιο ενδιαφέρουσα ! Μέσα από παραδείγματα και γεγονότα  από την δική της ζωή , κατάλαβα ότι θα ήθελα, στο κοντινό μέλλον, να δώσω και εγώ λίγη βοήθεια στα αδέσποτα ζωάκια !

Ήταν μία μοναδική εμπειρία και μαζί με τον Όσκαρ μάθαμε πολλά χρήσιμα πράγματα !! Σας ευχαριστούμε πολύ και πολλά συγχαρητήρια για την δράση σας!

Μιχάλης .Κ.

===============================

Από: Μύριαμ Σ. <@gmail.com>
Date: Πέμ, 27 Απρ 2023, 16:08
Subject: Αξιολόγηση Προγράμματος της κυρίας Παπαδάκη
To: <i@gmail.com>

Η δράση που έγινε την Τετάρτη με την κυρία Παπαδάκη και τον όσκαρ, τον οποίο λάτρεψα, ήταν αυτό που χρειαζόμουν εκείνη την μέρα χωρίς να το ξέρω. Είχα υποψιαστεί ότι μας περιμένει κάποια έκπληξη αλλά σίγουρα δεν το περίμενα αυτό. Έχω να πω ότι χάρηκα παρά πολύ όταν ειδα τον όσκαρ στην αυλή γιατί κατάλαβα ότι θα έρθει και στην τάξη μας.
Η κυρία Παπαδάκη ήταν εξαιρετική στην παρουσίαση που μας έκανε. Παράλληλα μας άφησε να πάμε τον όσκαρ βόλτα στο διάλειμμα και ξετρελάθηκα με αυτό. Επίσης ήταν πολύ γλυκιά και φαίνεται πως είναι πολύ καλός άνθρωπος. Θαυμάζω πολύ το εργο της στον εθελοντισμό και στην διάσωση ζώων. Πραγματικά χρειάζεται κι άλλους τέτοιους ανθρώπους η κοινωνία μας.
Πιστεύω πως όλα τα παιδιά βρήκαν την παρουσίαση ενημερωτική και ενδιαφέρουσα. Μας πληροφόρησε για παρά πολλά πράγματα που έχουν να κάνουν με τα κατοικίδια μας, τα αδέσποτα, τα ζώα γενικώς αλλά και με εμας ως υπεύθυνους για την ευημερία των ζώων και των κατοικίδιων μας.
Μας έκανε να καταλάβουμε οτι πρέπει να γίνουμε η φωνή τους και να τα υπερασπιστούμε όταν αυτά το χρειάζονται. Μας εξήγησε πως μπορούμε να βοηθήσουμε τα ζώα που έχουν ανάγκη αλλά και πως πρέπει και εμείς να φερόμαστε στα κατοικίδια μας ως υπεύθυνοι ιδιοκτήτες.

Αυτά είχα να πω σχετικά με την δράση.
Ευχαριστούμε πολύ! Εξαιρετική (και η παρουσίαση αλλά και η ίδια)!

Εύχομαι να μας ξαναεπισκεφθείτε!
Μύριαμ Σ.Γ3 Γυμνασίου Τυλίσου

Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *