Η τελευταία επίσκεψη για αυτή τη σχολική χρονιά ήταν 14/6 /2023 στο Δημοτικό Σχολείο Βενεράτου με Διευθυντή τον κ Πασσιση Αθανάσιο & 123 μαθητές ( όλο το σχολείο ) να παρακολουθούν το εκπαιδευτικό Πρόγραμμα ”Ενσυναισθηση και Ζώα” !Tα παιδιά δώρισαν κονσέρβες για τα αδεσποτάκια του Ηρακλείου..

Οι εκπαιδευτικοί μαζί με τους μαθητές κατέθεσαν τις εντυπώσεις τους στο παρακάτω  κείμενο…:


Σήμερα στο σχολείο μας κάναμε ένα μάθημα διαφορετικό από όλα τα άλλα.. Ένα μάθημα ζωής..
Οι μικροί μαθητές του Δ.Σ. Βενεράτου ρώτησαν, έμαθαν, μοιράστηκαν εμπειρίες και εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους σχετικά με το τεράστιο και δυσεπίλυτο πρόβλημα των αδέσποτων ζώων τόσο σε ολόκληρη τη χώρα όσο και στην περιοχή μας ειδικότερα.


Μέσα από το πρόγραμμα “.ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ ΚΑΙ ΖΩΑ!…” το οποίο παρουσίασε η εθελόντρια του κυνοκομείου Ηρακλείου & Υπευθυνη Παιδείας της ΖΩΦΟΡΟΣ  κ. Παπαδάκη Χρυσούλα μπήκαν έστω για λίγο στη θέση ενός αδέσποτου ζώου και κατάλαβαν πόσο δύσκολη είναι γι αυτό η ζωή, αν όχι η ίδια του η επιβίωση, ενημερώθηκαν όμως ταυτόχρονα και για όλους εκείνους τους τρόπους με τους οποίους ο άνθρωπος μπορεί (και πρέπει) να το περιορίσει όσο περισσότερο γίνεται..


Σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού αυτού η κυρία Χρυσούλα δεν ήταν μόνη.. Υπήρχε και μία φουντωτή έκπληξη μαζί της.. Μία έκπληξη που δε σταμάτησε να κουνάει την ουρά της ούτε λεπτό.. Μία έκπληξη που έκανε βόλτες ανάμεσα στους μικρούς μαθητές αναζητώντας χάδια και αγκαλιές..


Το όνομά του είναι Όσκαρ, ένα πρώην αδεσποτάκι, και συνόδευε τη “μαμά” του και τους μικρούς μαθητές μας στο όμορφο και διδακτικό ταξίδι της ενσυναίσθησης καθ όλη τη διάρκεια αυτού. Οι μαθητές μας δεν τον άφησαν φυσικά ούτε στιγμή από την αγκαλιά τους..

Αποχαιρετήσαμε την κυρία Χρυσούλα και τον φίλο μας τον Όσκαρ με μία υπόσχεση : να αγαπάμε και να βοηθάμε τα αδεσποτάκια μας! Να συμμετέχουμε όσο μπορούμε και με όποιον τρόπο μπορούμε, ώστε να βρίσκουν τροφή, νερό, στέγη και μια ελπίδα να βρουν τη δική τους οικογένεια!

Δημοτικό σχολείο Βενεράτου


Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *