Σήμερα αναλάβαμε ένα δύσκολο περιστατικό.
Ένα περιστατικό που πραγματικά μας συγκλόνισε. Μας κάλεσαν για ένα άλογο σε άθλιες συνθήκες ,άλλα άλλο η περιγραφή και άλλο αυτό που αντικρίσαμε από κοντά.
Συνοδεία της αστυνομίας πήγαμε και είδαμε ένα άλογο που τελικά ο κτηνίατρος κ ΠΗΡΟΥΝΑΚΗΣ Στελιος, που με διάθεση ήλθε αμέσως για βοήθεια, επιβεβαίωσε πως είναι 10 με 11 χρονών, δεμένο σε ένα δέντρο και αυτό είναι το λιγότερο.
Έλειπε ολόκληρη η οπλή του από το πίσω πόδι με αποτέλεσμα το ζώο να αιμορραγεί και να έχει μολυνθεί σε μεγάλο βαθμό, με νεκρό ιστό που κρεμόταν από το σημείο.Όλο αυτό προήλθε από δέσιμο από το πόδι του χαμηλά -κοντά στην οπλή- με σχοινί(!) το λεγόμενο ”παστουρωμα”
Το άλογο εξαιρετικά υποσιτισμένο.
Εκεί ξεκινάει ο αγώνας μας για την διάσωση του .Μαζί μας πάντα ο κτηνίατρος Stelios Pirounakis δίνει τις πρώτες βοήθειες στο ζώο και υποστηρίζει το τραύμα με ενέσεις κλπ για να ανακουφιστεί από τους πόνους. Το άλογο αν και κακοποιημένο ήταν πολύ συνεργάσιμο με ένα βλέμμα πόνου και φόβου μαζί που ραγίζει την καρδιά.
Μετά από εισαγγελική εντολή το ζώο αφαιρέθηκε από αυτόν που το είχε (άραγε λέγεται άνθρωπος ;)Βρέθηκε αμέσως στο αυτόφωρο μιας και η καταγγελία ήταν συγκεκριμένη Με ειδικό τρέιλερ μεταφέρθηκε σε ασφαλή χώρο ώστε να το φροντίσουμε σωστά.
Ευχαριστούμε τους ανιδιοτελείς εθελοντές Μπίλι Έφη Κατερίνα Κ.Λ ,Κ.Φ ,που με αυτοθυσία άφησαν την ηρεμία τους το ρυθμό τους και έτρεξαν να σώσουν ένα πλάσμα που υπέφερε ενώ δεν έφταιγε αυτό.!
Ευχαριστούμε για την αμέριστη συμπαράσταση κ βοήθεια με ανοικτή επικοινωνία κάθε στιγμή το ΕΣΠΙ https://www.facebook.com/groups/131303026903754 ΕΣΠΙ – Greek Horse Protection – official group (facebook) & φυσικά τον Στέλιο ΠΗΡΟΥΝΑΚΗ τον κτηνίατρο μας.
Να επισημάνουμε ότι όλα συντονίστηκαν και οργανώθηκαν χάριν της Ελληνικής Αστυνομίας κ των επικεφαλής της Αστυνομικο ΥΔντη κ Χρυσακη Νίκο & Διοικητή ΑΤ Αγ Μύρωνα κ Ρινακακη Εμμανουήλ, που δίνουν παράδειγμα συνεπείας και ενσυναισθησης τηρώντας στο έπακρο τις Άξιες για τις οποίες υπάρχει το λειτούργημα τους.
To πρόστιμο που βεβαιωθηκε ειναι 30.300 ευρω.
Εδώ ξεκινάει ο αγώνας για να επουλωθούν οι πληγές του κορμιού άλλα και της ψυχής του αλόγου.!
Θα χρειαστούμε την δική σας βοήθεια την βοήθεια για να μπορέσουμε να το στηρίξουμε με τροφές βιταμίνες αντιβιώσεις γιατρό γάζες κλπ Τα έξοδα είναι πάρα πολλά και μόνοι δεν μπορούμε να αντεπεξέλθουμε χωρίς την δική σας ΣΤΗΡΙΞΗ .
Ας του δώσουμε μια ελπίδα να γιατρευτεί εξωτερικά κι εσωτερικά. Ας του δείξουμε την άλλη πλευρά αυτή που δεν γνώρισε, την πλευρά της φροντίδας και της αγάπης.
Αυτό που μας συγκλόνισε όμως είναι ότι όταν μπήκε στο τρειλερ μας κοίταζε και έβγαζε ήχους σαν να κατάλαβε ότι τώρα όλα θα πάνε καλά..Με αγάπη. Αυτή την αγάπη που κάνει θαύματα.!
Τα ζώα είναι πλήρως συναισθανόμενα όντα.
Για στήριξη εδώ :https://www.zophoros.gr/donate/
Ευχαριστούμε.
ΖΩΦΟΡΟΣ & Εθελοντές
Μελος της ΠΦΠΟ www.pfpo.gr
7.6.21

Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *