Μετά από πολύμηνες συναντήσεις με τον ίδιο αλλά και το επιτελείο του Υπουργού κ Λιβανιου επιτέλους ένα νομοσχέδιο που αρχικά φαίνεται να περιλαμβάνει πολλά θετικά στοιχεία για τη σωστή διαχείριση των ζώων στην Ελλάδα.

Εθνικό Μητρώο Ζώων (ΕΜΖ) Συντροφιάς για δεσποζόμενα και αδέσποτα, ζώα προς υιοθεσία, φιλοζωικά σωματεία και οργανώσεις, κτηνιάτρους,  εκτροφείς, καταφύγια και τη Δημόσια Διοίκηση σε μια ενιαία επίσημη πλατφόρμα συνεργασίας. Θα υπάρχουν πλέον ηλεκτρονικό βιβλιάριο, Μητρώο Φιλοζωικών Σωματείων & Οργανώσεων, Μητρώο Καταφυγίων, Μητρώο επαγγελματιών και ερασιτεχνών εκτροφέων, Πανελλήνια Πλατφόρμα Υιοθεσίας Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς αλλά ακόμη και Μητρώο Εθελοντικής Αιμοδοσίας Ζώων Συντροφιάς.

Διαφαίνεται ,ότι η όλη προσπάθειά των φιλοζωικών σωματείων έπιασε τόπο .

Έχουμε αναφέρει κι άλλες φορές, ότι στο πρόσωπο του τότε υφυπουργού Θ. Λιβάνιου βρήκαμε ένα συνομιλητή που άκουγε και καταλάβαινε που βρίσκεται το πρόβλημα .

 

Εφόσον τα στοιχεία, που είδαν το φως της δημοσιότητας , είναι αληθή, το νομοσχέδιο φαίνεται να κινείται αρχικά σε σωστή κατεύθυνση.

Όμως την τελική μας θέση πάνω σ αυτό θα την εκφράσουμε, όταν κατατεθεί σε διαβούλευση και δούμε τι ακριβώς περιλαμβάνει.

Αυτό όμως που δεν αμφισβητείται είναι ,ότι η εκπόνηση του νομοσχεδίου έγινε από το Υπουργείο Εσωτερικών που καθίσταται πλέον αρμόδιο υπουργείο  κι αυτό από μόνο του αποτελεί μια σημαντική κατάκτηση του φιλοζωικού κινήματος, που χρόνια έβλεπε τις αδιέξοδες και ακραία αντιφιλοζωικές πολιτικές του ΥΠΑΑΤ να οδηγούν  στην τεράστια διόγκωση του προβλήματος με τα εκατομμύρια αδέσποτα να βασανίζονται στους ελληνικούς δρόμους χωρίς καμιά πολιτειακή αρχή να αντιδρά.

 

ΖΩΦΟΡΟΣ ΚΡΗΤΗΣ

Ιδρυτικό Μέλος ΠΦΠΟ www.pfpo.gr

Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *