Την 21.2.2023 η πρόσκληση αφορούσε το 2ο δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου με Διευθυντή τον κ.  Σφακιανάκη Ανδρέα και το 5ο Δημοτικό με Διευθυντή τον κ Τοχοβιτη Δημήτρη.
Από την  Πέμπτη και Έκτη τάξη των δύο δημοτικών συμμετείχαν περίπου100 μαθητές.
.
Επίσης συμμετείχαν χωριστά το 2ο Νηπιαγωγείο με Διευθύντρια την κ  Κοκκίνου Πελαγία & το  7ο Νηπιαγωγείο με Διευθύντρια την κ Πλευρακη Ανθούλα  με περίπου 76 μαθητές .
.
Τι καλύτερο από την αναφορά-καταγραφή της κας Αννας Αποστολάκη ,εκπροσώπου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων που πήραν μέρος στο πρόγραμμα !:
.
Αγαπητοί γονείς, με χαρά σας ενημερώνουμε πως σήμερα υλοποιήθηκε η δράση <<Ενσυναίσθηση και Ζώα>> στο χώρο του σχολείου μας ,με σκοπό την ευαισθητοποίηση των παιδιών για τα αδέσποτα ζώα.
.
Σε αυτό το βιωματικό και διαδραστικό  πρόγραμμα  συμμετείχαν οι μαθητές των νηπίων μας και οι μαθητές της πέμπτης και έκτης δημοτικού.
.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε πολύ το Φιλοζωικό σωματείο ΖΩΦΟΡΟΣ (https://www.facebook.com/groups/89649295824), το Δήμο Ηρακλείου και τις εθελόντριες-εκπαιδεύτριες του προγράμματος κ. Χρυσούλα Παπαδάκη, κ. Πέπη Σουργιαδάκη ,παρέα με τον γλυκύτατο Όσκαρ που αποδέχθηκαν με χαρά την πρόσκληση. Όπως επίσης τις νηπιαγωγούς μας και τους δάσκαλους των παιδιών που με θέρμη  αγκάλιασαν τη δράση…
.
 
.   Γιατί η φιλοζωία δεν είναι ταμπού. Η Φιλοζωία είναι πολιτισμός και σεβασμός για το περιβάλλον. Είναι προσφορά αγάπης άνευ όρων  που επιστρέφεται σε πολλαπλάσιο βαθμό. Είναι αλτρουισμός και συμπόνια
την οποία οφείλουμε να αναγάγουμε σε κανόνα συνύπαρξης.
Αξίες ζωής που όλοι θέλουμε να μεταφέρουμε στα παιδιά μας για μία καλύτερη αυριανή κοινωνία.
Υ.Γ:Η δράση είχε μεγάλη αποδοχή από τα παιδιά μας με συγκινήσεις, χειροκροτήματα και μάλιστα τα παιδιά του νηπίου έδωσαν και ονόματα για να βαφτιστούν τα αδέσποτα του κυνοκομείου.

Να  ευχαριστήσουμε  τους γονείς των μαθητών που έδειξαν έμπρακτα  την στήριξή τους προσφέροντας κονσέρβες στο φιλοζωικό σωματείο για τα σκυλάκια γατάκια του κυνοκομειου και..του δρόμου
Ένα μικρό λιθαράκι βοήθειας για τους τετράποδους φίλους μας. Γιατί όλοι μαζί μπορούμε…
.
———————————————————————————————-
ΖΩΦΟΡΟΣ Πολιτισμός Περιβάλλον Ζωοφιλία

Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *