Παρόντος πληθους κόσμου ο Δήμος Ηρακλείου  βράβευσε τους αφανείς Ήρωες-(George Orfanidis ,Γιωργος Ριτσάκης, Chrysoula Papadaki ,Niki Manolaki, Φαίη Μοσχόβη΄,nikos tsikalakis ,Kostas Iatrakis ,Katerina Manoloukou και Σειριος  ενώ η  ”Ζωφορος”  βραβεύτηκε δια των παρόντων εθελοντών Hercules Ntoulakis ,Kostas Iatrakis Dimitris Krtkks -Κρητικάκης,Efoula Efi -Εφη Κομιακίδου,Stella Sarantou Vasiliki Agelou-Ραχώνη , Chrysoula Papadaki & Κατερίνα Αρχάβλη ) -εθελοντές δια χειρός της εξαιρετικής Αντιδημάρχου κ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΣΥΓΓΕΛΑΚΗ .
Όλα οργανωμένα από την ψυχή της δράσης αυτής και όχι μόνον την Προϊσταμένη Τμήματος Πολιτισμού-Εθελοντισμού κ Εύη Μαρτιμιανάκη
Ευτυχώς που υπάρχουν στις δομές του Δήμου άνθρωποι με πραγματικές Αξίες Ζωής για να πηγαίνουν τα πράγματα λίγο παρακάτω με αγώνες..
Ο Δήμος Ηρακλείου, δια της Αντιδημαρχίας Εθελοντισμού, Νεολαίας, Οργάνωσης και Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Επιπτώσεων Κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης, σε συνδιοργάνωση με την Αντιδημαρχία Πολιτικής Προστασίας, Δημοτικής Αστυνομίας και ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων , συνεχίζοντας τις δράσεις ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης κοινού και εθελοντών συνδιοργάνωσε επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Εκπαίδευση Εθελοντών για τη Διαχείριση ζώων σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης & Νομικό Πλαίσιο Ν.4830/2021» την 15/11/23 στο Πολιτιστικό.
Το Σεμινάριο είχε στόχο την ενημέρωση και εκπαίδευση σε θέματα παροχής πρώτων βοηθειών και άμεσης φροντίδας σε ζώα τα οποία βρίσκονται σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Απευθύνθηκε σε μέλη εθελοντικών οργανώσεων αλλά και σε απλούς πολίτες, που επιθυμούν να ενημερωθούν σχετικά.
Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Ηρακλείου στοχεύοντας στην προστασία των ζώων και την ευζωία τους έχει συγκροτήσει την ”Ομάδα Διάσωσης Ζώων σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης”, που την απαρτίζουν η Αντιδήμαρχος Εθελοντισμού, η Προϊσταμένη Τμήματος Πολιτισμού-Εθελοντισμού και εκπρόσωποι από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και τα φιλοζωικά σωματεία ΖΩΦΟΡΟΣ www.zophoros.gr και ΣΕΙΡΙΟΣ.
 
Συμμετείχαν η και χαιρέτισαν την Ημερίδα ο Δντης της Πυροσβεστικής Ηρακλείου,ο εκπρόσωπος της νέας Δημοτικής Αρχής Καλοκαιρινού ο κτηνίατρος κ Σουρανάκης,οι εκπροσωποι του ΥΠΕΣ & της Ειδικης Γραμματείας για την προστασία των Ζώων κυρία Μυλωνά & ο κ Μανταφουνης,η ΑΝΙΜΑ μεσώ zoom δια της επικεφαλής κας Maria Ganoti ,οι εκπρόσωποι της ΕΛΑΣ : ο πρόεδρος της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Ηρακλείου κ Καλομοιρης, ο Διοικητής της Τροχαίας Ηρακλείου και πρόεδρος της παγκρήτιας ένωσης αξιωματικών της ΕΛΑΣ κ Καρακούδης ,η θετική εκπαιδεύτρια του Κυνοκομείου Δ.Η.κ.Περιστερη Σοφια , ο Αστυνομικός Δντης Ηρακλείου κ Χρυσάκης Νίκος αναλύοντας τον νόμο για τα ζώα (4830/21) , ο κ.Ρωμανός της Zero Stray Academy , εκ μέρους του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ο Προεδρος του Περιφ.Τμήματος κ.Νικος Γιαλιτάκης . και τέλος το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας με την κ, Ποπη Μπαξεβάνη .
ΟΛΟΙ τους μας έδωσαν χρήσιμες γνώσεις και πληροφορίες για τον νόμο & φυσικα για το  θέμα της διάσωσης σε έκτακτες συνθήκες.
ΖΩΦΟΡΟΣ

Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *