22.4.21

Γράφει η Eβίτα Χολέβα, φοιτήτρια Κτηνιατρικής

H αλήθεια για την τοξοπλάσμωση:

“Στο Masterchef, μια κοπέλα είπε ότι έχασε την όραση της από τοξόπλασμα επειδή ήρθε σε επαφή με τη γάτα της φίλης της.

Κάπου εκεί ένιωσα ότι γύρισα στη δεκαετία του ’90 που μου έλεγαν ότι αν χαϊδέψω γάτα θα κολλήσω εχινόκκοκο και τοξόπλασμα και δεν θα μπορώ να κάνω παιδιά. Βέβαια, έχουμε 2021 κι ακόμα κάποιοι γυναικολόγοι προτείνουν σε έγκυες γυναίκες να διώξουν τις γάτες τους από το σπίτι (άλλου παπά Ευαγγέλιο αυτό) αλλά τεσπα, δεν είναι της παρούσης.

Η γάτα λοιπόν, έχει ΑΠΕΝΟΧΟΠΟΙΗΘΕΙ και για το ένα και για το άλλο, εδώ και τουλάχιστον μία δεκαετία (άλλωστε δεν υπάρχει στην Ελλάδα ο εχινόκκοκος της γάτας που μεταδίδεται στον άνθρωπο). Τώρα, αν κάποιος αρέσκεται να καταναλώνει τα κόπρανα της γάτας ή στο διαιτολόγιό του περιλαμβάνεται ωμή γάτα, τότε ίσως κολλήσει, με την προϋπόθεση ΠΑΝΤΑ, ότι η γάτα είναι μολυσμένη από τοξόπλασμα. Η οποία μάλιστα, αποβάλλει με τα κόπρανα της το τοξόπλασμα, για περίπου 2-20 ημέρες σε όλη της τη ζωή. Τα σαρκοφάγα αναπτύσσουν ανοσία τύπου προάσπισης.

Τα ανωτέρω, καθιστούν την μετάδοση του τοξοπλάσματος από την γάτα στον άνθρωπο μικρής σημασίας, έως ΑΣΗΜΑΝΤΗΣ, για την Δημόσια Υγεία.”

============================================================================

Δείτε και εδώ: http://fightforanimalslife-carpediem.blogspot.com/2011/12/blog-post_12.html

——————————————————-

Φτανει πια η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ!

ΖΩΦΟΡΟΣ πολιτισμός-περιβάλλον-ζωοφιλία

 

Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *