Οργάνωσης και Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Επιπτώσεων Κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης, με στόχο την ενίσχυση των επιχειρησιακών τους δυνατοτήτων αλλά και την άμεση διασύνδεση τους για την ολοκληρωμένη διαχείριση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.

 

Όπως είναι γνωστό εδώ και αρκετούς μήνες βρίσκεται σε εξέλιξη  η πρωτοβουλία της Αντιδημάρχου Δέσποινας Συγγελάκη να συμπεριλάβει στο μηχανισμό έκτακτης ανάγκης και το σχεδιασμό για τη διάσωση ζώων, σε συνεργασία με την ομάδα διάσωσης που συγκροτούν εθελοντές των φιλοζωικών σωματείων της πόλη, με την υποστήριξη του Τμήματος Πολιτισμού και των αρμόδιων υπηρεσιών του δήμου Ηρακλείου για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων. Σκοπός για τον οποίο , σε οποιαδήποτε απευκταία περίπτωση, θα διατεθεί κάθε διαθέσιμο μέσο.

Σε συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Ανδρέα Παπανδρέου τη Λότζια συμμετείχαν εκπρόσωποι τόσο των φιλοζωικών σωματείων, όσο και των εθελοντικών οργανώσεων , ΠΡΟΤΕΚΤΑ, η οποία ήδη συμμετέχει στη συγκρότηση και οργάνωση της Ομάδας Διάσωσης Ζώων, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, της ομάδας Φίλιος Ζευς και εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού.

Στόχος της συνάντησης είναι να καταρτιστεί πλήρες σχέδιο εκπαίδευσης των εθελοντών των φιλοζωικών σωματείων αλλά και όσων πολιτών επιθυμούν, αφενός στην παροχή πρώτων βοηθειών, αφετέρου σε κανόνες ασφαλείας που θα επιτρέψουν την οργανωμένη παρουσία τους στο πεδίο των επιχειρήσεων.

Για το σκοπό αυτό έχει προγραμματιστεί για τα τέλη Οκτωβρίου σεμινάριο με εκπαιδευτικό πρόγραμμα οποίο απευθύνεται τόσο στους εθελοντές, όσο και τους πολίτες που θέλουν να ενημερωθούν είτε να εκπαιδευτούν για να συμμετέχουν> τόσο στις ομάδες διάσωσης ανθρώπων, όσο και στην ομάδα διάσωσης ζώων. Στο σεμινάριο θα συμμετέχουν και κτηνίατροι οι οποίοι θα παρουσιάσουν τεχνικές πρώτων βοηθειών για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

 

Ε.Κ.

Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *