Αξιότιμη κυρία Πρόεδρε,

Το να σχετίζεται κανείς με τα ζώα στις μέρες μας δεν σημαίνει απλή κλασσική φιλοζωία, όπως μέχρι τα μέσα του 20ου αιώνα. Σημαίνει την αναθεώρηση του ίδιου του ορισμού του ανθρώπου ως βιολογικό είδος και την επανατοποθέτησή του ορισμούς σε σχέση με μια φυσική πραγματικότητα που ολοένα και περισσότερο παραμερίζεται από τα στοιχεία της εικονικής παραπλάνησης.

Έτσι οι σημερινοί «φιλόζωοι» στην πραγματικότητα είναι εκείνοι οι άνθρωποι από τους οποίους θα εκπορευθούν μέσα στον αιώνα που διανύουμε οι αισθητικές πολιτικές και ηθικές αρχές με τις οποίες θα κτίσουμε το νέο φιλοσοφικό λεξιλόγιο άρα και τις συμβάσεις του μέλλοντος μας. Δηλαδή τις σχέσεις ανάμεσα μας.

Εύχομαι κάθε επιτυχία στη συγκέντρωσή σας και προσβλέπω με μεγάλη ευχαρίστηση στη συνάντηση μας κατά το 23ο Συνέδριο Φιλοσοφίας στην Αθήνα, όπου θα μπορέσουμε να τοποθετήσουμε τα σημαντικά αυτά ζητήματα μπροστά στα μάτια της Παγκόσμιας Κοινότητας ΤΙΥ Δυτικού και Ανατολικού Κόσμου. Σε μια ευκαιρία ευρύτατου διαλόγου του Παγκοσμίου αυτού συνεδρίου, που αδιάλειπτα οργανώνεται κάθε 5 χρόνια σε μια διαφορετική χώρα και άρα διαφορετικής κουλτούρα, από το 1900.

Ειλικρινά υμέτερος

Dr Peter Singer

Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ

*Peter Singer: Καθηγητής Φιλοσοφίας με έδρα Βιοηθικής στο Πανεπιστήμιο του Πρίνστον των ΗΠΑ. Διεθνώς αναγνωρισμένος στον τομέα της Ηθικής Φιλοσοφίας. Το Βιβλίο του «Η Απελευθέρωση των Ζώων» είναι διεθνώς Βest Seller και άσκησε τεράστια επιρροή στα εκατομμύρια αναγνώστες του. Συνέβαλε στην αλλαγή των νόμων του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ.

Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *