Ηράκλειο Κρήτης: Κατήγγειλε τον άνδρα που έριξε γατάκι από την ταράτσα τριoροφης οικοδομής

14 Ιουνίου 2016 | Καταγγελίες
Ηράκλειο Κρήτης: Κατήγγειλε τον άνδρα που έριξε γατάκι από την ταράτσα τριώροφης οικοδομής

Ο Νίκος Τριανταφύλλου μέλος της Μ.Κ.Ο. «Ζωφόρος» κατήγγειλε σήμερα στην Αστυνομία τον άνδρα που έριξε ένα γατάκι από την ταράτσα μιας τριώροφης οικοδομής στο Ηράκλειο της Κρήτης. Το ζώο είχε εγκλωβιστεί για τουλάχιστον τρεις μέρες στην ταράτσα του κτιρίου που βρίσκεται στην διασταύρωση των οδών 1868 και Κουνάβων και φιλόζωοι προσπαθούσαν να το κατεβάσουν.TaratsaKtiriouIrakleioKritis (1)Μ’ ένα σίδερο στα χέρια ο άνδρας τρόμαξε το ζώο και το έσπρωξε στο κενό!

Σήμερα το πρωί ο κ. Τρανταφύλλου αφού βρήκε γατοπαγίδα πήγε στην οικοδομή, η οποία βρίσκεται απέναντι από το σπίτι του, και αφού ενημέρωσε έναν εργάτη για την γάτα, του ζήτησε την άδεια για να ανέβει στο κτίριο και να την τοποθετήσει μαζί με τροφή ώστε το ταλαιπωρημένο ζώο να μπει εκεί και με ασφάλεια να το βγάλουν από κτίριο.

Ο κ. Τριανταφύλλου αφού του εξήγησε ότι δεν πρέπει να πλησιάσει το ζώο για να μην το τρομάξει, καθώς κινδύνευε να πέσει στο κενό τοποθέτησε την παγίδα, και έφυγε αφού πρώτα άφησε στο μάστορα το κινητό του, ώστε μόλις το ξανθό γατάκι μπει στο κλουβί να τον καλέσει για να το πάρει.

TaratsaKtiriouIrakleioKritis (4)Ο δράστης έριξε την γάτα από αυτό το ύψος…

Δύο ώρες μετά την τοποθέτηση παγίδας λίγο μετά τις 10:00 και ενώ στην οικοδομή πήγε ένα συνεργείο ηλεκτρολόγων το μέλος του φιλοζωικού συλλόγου είδε από το σπίτι του έναν άνδρα στην ταράτσα κάτι να κάνει κρατώντας ένα σίδερο στο σημείο που ήταν η γάτα.

Ο 28χρονος άνδρα, που νοιάστηκε για το ζώο, έτρεξε αμέσως απέναντι ανέβηκε στο κτίριο και ρώτησε τι απέγινε το γατί, που δεν φαινόταν πουθενά. Ρωτώντας τους άλλους μάστορες του απάντησαν ότι ένας από τους εργαζόμενους στο κτίριο δεν είδε την γατοπαγίδα και με το σίδερο έσπρωξε το ζώο στο κενό με αποτέλεσμα αυτό να πέσει από μεγάλο ύψος στο έδαφος. Ο κ. Τριανταφύλλου ρώτησε αν είδαν το ξανθό γατάκι κάπου τραυματισμένο και τότε ένας εργάτης του απάντησε ότι μετά την πτώση το ζώο έτρεξε προς στα χόρτα.

TaratsaKtiriouIrakleioKritis (3)Ήταν εκεί για τρεις μέρες.

Το μέλος της «Ζωφόρου» αφού κατέγραψε τα στοιχεία του συνεργείου, που εκτελούσε έργα στο κτίριο, αναζήτησε ανεπιτυχώς την γάτα, πήρε την παγίδα και  πήγε στην Αστυνομία όπου και κατέθεσε καταγγελία για την κακοποίηση του ζώου. Ο κ. Τριανταφύλλου εξήγησε στο www.zoosos.gr ότι εκεί που στεκόταν επί τρεις μέρες το ζώο δεν ενοχλούσε τους εργάτες στην εργασία τους. Η πτώση από τέτοιο ύψος και μετά από τέτοια εξάντληση, αφού το γατάκι δεν είχε τραφεί όλα αυτά τα 24ώρα, μπορεί και να σταθεί μοιραία για τη ζωή του.

TaratsaKtiriouIrakleioKritis (2)Το ζώο δεν βρέθηκε.

Ηράκλειο Κρήτης: Κατήγγειλε τον άνδρα που έριξε γατάκι από την ταράτσα τριώροφης οικοδομής

Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *