Για πρωτη φορα για παθητικη κακοποιηση εφαρμοζεται απολυτα ο νομος 4039 στο αρθρο 16!

Ποινη ενος ετους φυλακισηση και 10.000 ευρω προστιμο με τισ πρσαυξησεις για τον ”κηδεμονα” που αφηνε τα σκυλια του χωρις φαγητο δεμενα με κοντεσ αλυσιδες στη λασπη χωρις καταλυμα οπως ο νομος αναφερει!

Ηράκλειο Κρήτης: Τον καταδίκασαν επειδή βασάνιζε τα σκυλιά που τελικά εξαφάνισε

02.06.2014 – 17:40

 

Με ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ (λόγω και των προσαυξήσεων και του κόστους των δικαστικών εξόδων) καταδίκασε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου Κρήτης τον Μανώλη Χ., ο οποίος κακοποιούσε συστηματικά τα δύο του σκυλιά, αφού τα είχε μονίμως αλυσοδεμένα, χωρίς τροφή και στέγη να ζουν μέσα στο κτήμα του στην περιοχή Αβδού του Ηρακλείου Κρήτης.

Τα ζώα, που δεν μπορούσαν ούτε να κάτσουν, εξαιτίας του πολύ μικρού μήκους της αλυσίδας του εντόπισαν οι εθελοντές της Μ.Κ.Ο. «Ζωφόρος» μετά από καταγγελία κατοίκου της περιοχής στις 7 Φεβρουαρίου του 2012.

Τότε κλήθηκε και η Αστυνομία και συνέλαβε τον 62χρονο. Απ’ όσα δήλωσε ο αστυνομικός από το Α.Τ. Χερσονήσου που πήγε επί τόπου – καθώς φωτογραφίες δεν υπάρχουν παρά μόνο οι καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων – γίνεται κατανοητό ότι τα ζώα δεν ήταν απλώς σκελετωμένα, αλλά ζούσαν έναν μαρτυρικό βίο στα χέρια του υπανθρώπου, ο οποίος τα βασάνιζε.

Για κατάλυμα μάλιστα τους είχε τοποθετήσει ένα ψυγείο στο οποίο βέβαια δεν έφταναν να μπούν και εκείνη την εποχή τα σκυλιά ζούσαν μέσα στις λάσπες και στον βούρκο που δημιουργούσαν οι ακαθαρσίες τους αφού οι βροχοπτώσεις ήταν συνεχείς.

Μπορεί βέβαια δύο χρόνια μετά ο 62χρονος δράστης αυτού του εγκλήματος να τιμωρήθηκε, όμως κατάφερε μεταξύ άλλων να εξαφανίσει τα σκυλιά αφού τα μέλη της «Ζωοφόρου» αμέσως μετά την καταγγελία δεν τα ξαναβρήκαν στο ίδιο σημείο ούτε κατάφεραν να τα εντοπίσουν.

Δυστυχώς ο 62χρονος καταδικάστηκε μόνο για την παθητική κακοποίηση των σκυλιών, την μη τήρηση των κανόνων ευζωίας και όχι για την εξαφάνιση τους – και την πιθανή θανάτωση τους – ούτε και για πλήθος παραβάσεων όπως είναι η απουσία κτηνιατρικής περίθαλψης, η μη τοποθέτηση μικροτσίπ κ.ά.
Πηγή: Ηράκλειο Κρήτης: Τον καταδίκασαν επειδή βασάνιζε τα σκυλιά που τελικά εξαφάνισε

Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *